Marius Iacob a numarat banii pe care Ghita i-a folosit ca flagrant in dosarul Realitatea Media. Ghita acuza ca seriile bancnotelor au fost trimise initial la Kovesi (Documente)

Au aparut documentele care atesta ca deputatul Sebastian Ghita a lucrat cu Parchetul General pentru infundarea afaceristului Sorin Ovidiu Vintu. Este vorba despre documente care apar in dosarul “Realitatea Media in care Sorin Ovidiu Vintu a fost acuzat de santaj si amenintare de Sebastian Ghita si la care fostul deputat a facut trimitere in inregistrarile aparute in spatiul public dupa disparitia sa. Documentele au fost facute publice miercuri seara, 4 ianuarie 2017, de jurnalista Ana Maria Roman in cadrul emisiunii Subiectiv de la Antena 3 si contin lista cu seriile bancnotelor pe care Sebastian Ghita sustine ca i le-a transmis initial Laurei Kovesi pe adresa de e-mailul “cucuveaua mov”, inainte de 3 aprilie 2011, cand acesta a formulat plangerea la Parchetul General, dar si plangerea pe care Ghita a trimis-o de pe i-pad la PICCJ.

Primul document prezentat de jurnalista Antena 3 reprezinta sesizarea pe care Sebastian Ghita a transmis-o pe e-mail la Parchetul General in data de 3 aprilie 2011 si inregistrata de PICCJ ziua urmatoare ,in data de 4 aprilie 2011 (facsimil 1). Cel de-al doilea document este procesul verbal pe care procurorul Marius Iacob, cel care a instrumentat dosarul Realitatea Media, l-a intocmit in 19 aprilie 2011, in momentul in care Sebastian Ghita s-a deplasat la sediul Parchetului General cu suma de 150.000 euro pentru a se constata seriile bancnotele ce urmau a fi predate lui Sorin Ovidiu Vintu sau Ilie Ion, apropiat al lui Vintu.

—————- CITEȘTE MAI MULT AICI ——————-

Sursa: Luju.ro