Peste 6000 de studenți se cazează în weekend în căminele Universității Babeș Bolyai din Cluj Napoca. Începând de astăzi, până duminică, pe 1 octombrie, aceștia au ocazia să se instaleze în camerele proaspăt renovate, spun reprezentanții facultății. Sute de tineri așteptau în această dimineață să intre în căminele în care au fost repartizați.

Studenţii Universităţii Babeş-Bolyai pot ocupa în persioada 29 septembrie – 1 octombrie 2017, locurile care le-au fost repartizate în căminele Universităţii. Încă de la primele ore ale dimineții, primii studenți își așteptau deja rândul la înregistrarea în cămin. Majoritatea tinerilor au venit însoțiți de părinți și au adus mai multe bagaje cu haine și mâncare.

UBB a pus la dispoziţia studenţilor săi aproximativ 6.000 de locuri de cazare în camere de cămin cu 2, 3, respectiv 5 paturi, repartizarea locurilor fiind realizată de fiecare facultate, pe baza mediilor de admitere – în cazul studenţilor din anul I, respectiv pe baza mediei generale obţinute în anul de studii 2016-2017 pentru studenţii din ceilalţi ani, dar şi pe baza dosarelor medicale sau de sprijin social, acolo unde este cazul.

Taxele de cazare în căminele UBB sunt cuprinse, conform Regulamentului aprobat de Senatul Universităţii, între 100 şi 220 de lei / loc / lună, în funcţie de gradul de confort oferit.

Potrivit unui comunicat de presă, toate căminele au fost igienizate şi reabilitate în timpul vacanţei de vară, astfel încât studenţii UBB să aibă parte de cele mai bune conditii de cazare şi studiu.

Universitatea Babeș-Bolyai a înregistrat, în urma celor două sesiuni de admitere organizate în anul 2017, o creștere globală a numărului de candidați cu 5,2% față de anul trecut.