Inițiatoarea legii antifumat, fostul deputatul Aurelia Cristea, într-o postare pe contul său de socializare, pune câteva întrebări pertinente unor instituții cheie din Romania, instituții care ar fi putut lua măsuri pentru a nu se ajunge la evenimente precum cel din Bamboo.

Iată ce spune Aurelia Cristea:

Când regulile nu sunt respectate apar tragedii, iar oamenii sunt principalele victime. Chiar dacă ni se pare că e ceva neimportant, cum e fumatul intr-un spațiu închis.
Imi pare rău pentru cei care au avut de suferit!
Trei întrebari:
1. De ce Poliția nu a intervenit in decursul unui an de zile, cu toate ca au fost sesizați de faptul ca nu se respecta legea?
2. Cum să dai derogare de la obținerea autorizației de incendiu , acceptând doar declarația pe proprie răspundere, când locația reprezintă un grad de risc ridicat datorită aglomerării umane ?
3. Ce asigurător a făcut asigurarea în condițiile in care nu existau toate autorizările? Ce inspecție de risc a efectuat? Și cum a respectat normele prudențiale – aviz ASF.?
Nici un asigurator care se respectă nu preia în asigurare fără inspecție de risc riguroasa , mai ales cu privire la sistemele de semnalizare/alarmare incendiu și nu despăgubește atunci când legile sunt încălcate cu bună știință de beneficiari.

Mai mult decât atât, aceasta a distribuit și o postare a celor de la 2035faratutun.ro, care  spun că cei de la Clubul Bamboo au postat azi un album realizat sâmbătă, 22 octombrie 2016, în care sunt zeci de poze cu oameni cu țigările aprinse, inclusiv Cătălin Botezatu care are un trabuc aprins în mână. Aceștia se arată dezamăgiți de faptul că din postarea celor de la club, reiese că legea este facultativă pentru proprietarul clubului și pentru clienții lui.

“Poate vede și Poliția pozele astea și ia măsurile necesare pentru respectarea legii”, mai scriu cei de la 2035faratutun.ro

Galerie foro: