Produsele Daikin din categoria aparatelor de aer conditionat se remarca, in primul rand, prin eficienta sezoniera, implicand adaptabilitatea la temperaturile si conditiile meteo fluctuante. Aparatele de aer conditionat isi adapteaza capacitatea de racire si de incalzire la conditiile exterioare. Fiind un lider pe piata mondiala in acest sens, Daikin se situeaza in topul preferintelor cumparatorilor.

Cei care doresc sa investeasca intr-un aparat aer conditionat Daikin o pot face atat in mediul online, cat si in magazinele fizice de specialitate, modelele fiind special create astfel incat sa asigure un climat optim pentru desfasurarea activitatilor indiferent de sezon sau de vremea de afara.

Modelele de aparate de aer conditionat Daikin de 9000, 12000, 18000 si 24000 de BTU sunt disponibile in mediul online si sunt preferate de clienti deoarece asigura o desfasurare normala a activitatilor in fiecare sezon, precum si un somn odihnitor.

Tipuri de aparat de aer conditionat si utilizarea lor

Aparatele de aer conditionat Daikin de 9000 BTU sunt special create pentru birouri si spatii comerciale, dar si pentru locuinte cu camere de 14-25 mp, putand sa raceasca sau sa incalzeasca in mod corespunzator o singura camera. Modelele de 12000 BTU pot fi utilizate in birouri, locuinte si spatii comerciale de 20-38 mp, fiind echipate cu tehnologia inverter.

Modelele care dispun de 18000 BTU sunt concepute pentru birouri si locuinte cu suprafata cuprinsa intre 33 si 50 mp, in timp ce modelele de 24000 BTU sunt gandite pentru a oferi eficienta maxima de climatizare birourilor si spatiilor comerciale de 40-70 mp.

Inainte de a alege aparatul de aer conditionat dorit, clientii trebuie sa tina cont de anumite criterii. Clasa energetica a aparatului de aer conditionat trebuie sa fie A, preferabil cu cat mai multe + (plusuri), astfel incat energia consumata sa fie cat mai mica.

Filtrele de aer conditionat sunt importante, dar, totodata, ignorate de foarte multa lume. Ignorand filtrele, oamenii nu au grija de starea lor de sanatate. Zgomotul produs de aparatele de aer conditionat nu trebuie sa fie mai mare de 60 de decibeli, iar in ceea ce priveste brandurile, acestea trebuie sa fie recunoscute la nivel international.

Un aparat de aer conditionat bun se alege in functie de destinatia spatiului in care va fi folosit, de tipul instalatiei, de cerintele si de exigentele utilizatorilor, dar si de consumul de energie electrica. Montajul unui aparat de aer conditionat se face numai de catre un specialist, care va sti inca dinainte de instalare daca va fi potrivit spatiului disponibil sau nu.

Fie ca se monteaza in perete, fie pe tavan, aparatul de aer conditionat trebuie sa se incadreze intr-o clasa de eficienta energetica buna, sa aiba un coeficient de performanta ridicat si sa aiba o putere de racire suficient de mare.

Pentru a estima necesarul de racire pentru locuinta, cel mai bine este ca utilizatorii sa apeleze la specialisti, care iau in calcul lucruri precum generatoarele de caldura din camera si numarul de persoane care vor sta in incapere.

Functiile de incalzire, de dezumidificare, de temporizare si de repornire, precum si filtrarea aerului sunt foarte importante in alegerea apartului de aer conditionat.