BAIA MARE | Trebuie să fim responsabili pentru noi şi cei din jurul nostru, pentru întreaga comunitate. Măsurile igienico-sanitare minimale ne pot salva viaţa

BAIA MARE | Trebuie să fim responsabili pentru noi şi cei din jurul nostru, pentru întreaga comunitate. Măsurile igienico-sanitare minimale ne pot salva viaţa

Zilele au fost multe, lungi şi pline de incertitudini, răbdarea pusă la mare încercare, pacienţi pozitivi, mulţi vindecaţi, o perioadă în care toţi ne-am reevaluat priorităţile.

În Baia Mare şi întregul judeţ Maramureş infecţia cu coronavirus, contrar tuturor estimărilor şi părerilor pesimiste, a fost bine evaluată, supravegheată şi tratată.

Echipa formată din autorităţi, medici, personal medical, aparţinătorii pacienţilor,  a contribuit ca judeţul Maramureş să nu înregistreze multe cazuri  de infecţie cu coronavirus deşi afluenţa de maramureşeni întorşi acasă din străinătate în ultimele două luni a fost suficient de mare.

CITEȘTE ȘI | COSMIN GUȘĂ despre demersul de infectare cu COVID-19 a lui Viorel Cataramă: “Moșește o formațiune politică care să reprezinte interesele capitalului românesc la următoarele alegeri!”

Mai sunt câteva zile până la ridicarea Măsurilor de urgenţă şi declararea Stării de alertă. La o analiză mai profundă a tot ce se întâmplă în comunitate, constat că Măsurile de urgenţă au avut eficienţă pentru că au fost respectate, iar teama oamenilor de a se îmbolnăvi i-a determinat să se protejeze pe ei şi cei din jurul lor.

Starea de alertă nu trebuie considerată o măsură de relaxare, ci o etapă în scopul protejării dreptului la viaţă. Măsuri temporare, după caz, graduale, pentru ocrotirea sănătăţii şi pentru prevenirea şi combaterea altor epidemii. Purtarea măştii, spălarea şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor, păstrarea unei distanţe între persoane, triajul epidemiologic pentru întregul personal la intrarea în serviciu sunt proceduri fundamentale, care trebuie să ne însoţească mereu.

CITESTE SI | Turkish Airlines anunță reluarea zborurilor către Cluj-Napoca și București

Este greu să ne adaptăm la o nouă etapă uşor relaxată, dar cu norme igienico-sanitare obligatorii care să ne ajute la limitarea răspândirii oricărui virus.

Orice acţiune, activitate sau gest trebuie analizate cu maximă responsabilitate în perioada următoare pentru a evita un nou val de îmbolnăviri.

Va fi greu să ne urcăm într-un avion, într-un alt mijloc de transport cu multe persoane care tuşesc şi strănută, să gândim că unul dintre ei este purtător de coronavirus pe care poate să ni-l dea şi nouă.

CITESTE SI: Peste cât timp vom avea metrou în Zona Metropolitană Cluj. „Peste 10 ani”, spune Emil Boc

Nu trebuie să fim supuşi unui set de reguli rigide, dar trebuie să fim responsabili pentru noi şi cei din jurul nostru, pentru întreaga comunitate. Măsurile igienico-sanitare minimale ne pot salva viaţa.

Pentru ca toate aceste măsuri de prevenire a bolilor să fie îndeplinite, lumea are nevoie de lideri capabili care să îndrume şi să protejeze omenirea de-a lungul pandemiei.

Dr. Viorica Cherecheș,
Deputat de Maramureș

Categories: ACTUALITATE, Maramures

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*