Biblioteca Județeană Astra Sibiu va avea program special de funcționare începând cu sfârșitul acestei săptămâni. Din 8 septembrie, sediul central al bibliotecii va fi deschis publicului și sâmbăta, în intervalul orar 9:00 – 13:00. Măsura este valabilă pentru Compartimentul pentru Copii și Tineret, Compartimentul pentru Adulți și Sala de Lectură.

„Considerând accesibilitatea drept una din funcțiile esențiale ale bibliotecii și cunoscând îndeaproape nevoile utilizatorilor noștri, am făcut tot posibilul să punem în practică această prelungire a programului de lucru în zilele de sâmbătă. De aceea ne bucură faptul că putem acum să dăm curs solicitărilor pasionaților de studiu și lectură și să atragem alte categorii de cititori care nu reușesc să ajungă la bibliotecă în timpul săptămânii”, a declarat Silviu Borș, directorul Bibliotecii Astra.

Biblioteca Județeană Astra Sibiu deține colecții de documente din toate domeniile cunoașterii: carte românească şi străină, publicații periodice românești și străine, colecții de materiale audio și audiovizuale, manuscrise, documente de corespondență, documente iconografice, carte veche românească și străină, cărți rare, documente cartografice, ex-libris-uri si decorați.

Întregul fond al bibliotecii, constituit, organizat și dezvoltat sistematic în cei peste 150 de ani de existență, este pus la dispoziția publicului larg prin intermediul compartimentelor de împrumut din sediul central și cele cinci filiale.