Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat pe fostul deputat Cristian Boureanu la un an si 9 luni de inchisoare cu suspendare pentru ultraj. In plus, e obligat sa presteze munca neremunerata in folosul comunitatii timp de 90 de zile.

Iubita acestuia, Laura Dinca, a fost condamnata si ea pentru marturie mincinoasa la 200 zile-amenda, cuantumul unei zile amenda fiind de 10 lei, rezultand amenda penala in cuantum de 2.000 lei.

Decizia instantei este definitiva.

Curtea de Apel Bucuresti a redus condamnarea lui Cristian Boureanu, care fusese initial condamnat de Judecatoria Sectorului 1 la doi ani si 2 luni de inchisoare cu suspendare. Motivul reducerii pedepsei a fost faptul ca Boureanu a fost achitat pentru una dintre infractiunile de ultraj. De asemenea, iubita acestuia, Laura Dinca, fusese achitata initial de Judecatoria Sectorului 1.

Obligatiile

Curtea de Apel Bucuresti i-a stabilit fostului deputat un termen de supraveghere de 2 ani, perioada in care Boureanu trebuie sa respecte urmatoarele masuri de supraveghere:

a) Sa se prezinte la Serviciul de Probatiune Bucuresti, la datele fixate de acesta;
b) Sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa;
c) Sa anunte, in prealabil, schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste 5 zile;
d) Sa comunice schimbarea locului de munca;

e) Sa comunice informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenta.

Munca in folosul comunitatii

Potrivit minutei sentintei, Boureanu va presta munca neremunerata in folosul comunitatii in cadrul Fundatiei pentru Promovarea Sanctiunilor Comunitare sau in cadrul Agentiei Municipale pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti pe o perioada de 90 de zile si trebuie sa frecventeze un program de reintegrare sociala derulat de catre Serviciul de Probatiune Bucuresti sau organizat in colaborare cu institutii din comunitate.

Deoarece infractiunea de ultraj este una cu violenta, instanta a decis ca ADN-ul lui Boureanu sa fie stocat intr-o baza speciala de date biologice.

Cristian Boureanu si Laura Dinca trebuie sa plateasca cheltuieli de judecata de 9.000 lei.

Curtea de Apel Bucuresti a mentinut decizia Judecatoriei Sectorului 1 prin care Cristian Boureanu a fost obligat sa ii plateasca lui Andrei Ovidiu, politistul pe care fostul deputat l-ar fi lovit in noaptea in care a avut loc incidentul, suma de 7.000 de euro drept daune morale.

Acuzatiile la adresa lui Boureanu

Procurorii arata, in rechizitoriu, ca in data de 9 iunie 2017, in jurul orei 01:30, Cristian Boureanu, aflat pe locul din dreapta-fata intr-un autoturism oprit in trafic in zona Piata Charles de Gaulle din Bucuresti, de catre un echipaj de politie rutiera, a devenit violent la momentul solicitarii documentelor de identitate.

Boureanu l-a amenintat pe agentul de politie, i-a prins degetele mainii drepte prin inchiderea portierei autoturismului, i-a rasucit mana stanga, i-a rupt camasa uniformei de serviciu si l-a lovit cu genunchiul in zona inghinala, provocandu-i leziuni care pot necesita 15-20 zile de ingrijiri medicale. De asemenea, fostul deputat i-a amenintat pe cei doi politisti din echipaj, mai spun procurorii.

Anchetatorii adauga ca Laura Dinca, cea care se afla cu Boureanu la momentul incidentului, a fost audiata ca martor in 9 iunie si in 6 iulie si “a facut afirmatii mincinoase si a creat o situatie favorabila inculpatului”.

Procurorii sustin ca declaratia pe care femeia a dat-o in 6 iulie a fost in contradictie cu afirmatiile anterioare si cu probatoriul din acest caz.

Sursa: ziare.com