Foto: mediafax.ro

Centrul de gestionare a câinilor fără stăpân Cluj-Napoca oferă cadoul perfect de 8 Martie, pui de căței care pot fi adoptați și dăruiți iubitei, soției sau fiicei, patrupedele fiind deparazitate, vaccinate și microcipate, în cadrul unei campanii lansate de Primărie.

Medicul veterinar Călin Mureșan de la Centrul de gestionare a câinilor fără stăpân Cluj-Napoca a declarat, că persoana care adoptă un cățel primește un kit de adopție, o cutiuță colorată cu perniță, o zgardă și ceva de mâncare.

„Am pregătit de 8 Martie un program special pentru bărbați, astfel încât aceștia pot adopta pui de căței sau căței mai mari și să-i dăruiască soțiilor, iubitelor, fiicelor. Mai avem opt pui de rasă comună, care sunt cel mai ușor de adoptat, fiind cei mai drăgălași. Adopția este ușoară și gratuită, fiind nevoie de un act de identitate, adeverință potrivit căreia persoana este angajată și un act de spațiu care să ateste că are unde să adăpostească un cățel. Persoana care adoptă un cățel primește un kit de adopție, o cutiuță colorată cu perniță, o zgardă și ceva de mâncare. Sperăm să vină cât mai mulți clujeni să adopte căței”, a spus medicul veterinar.

Potrivit acestuia, înaintea unor evenimente simbolice, precum Ziua Îndrăgostiților, 8 Martie, Crăciunul și Anul Nou, persoanele devin mai sensibile și adoptă căței pentru cineva drag.

Înainte de a fi dat spre adopție, cățelului i se fac deparazitări interne și externe, operațiuni de sterilizare si microcipare, dar și vaccinuri. De asemenea, câinii primesc un carnet de sănătate și sunt înregistrați în Registrul Național al Câinilor cu Proprietar.

În prezent, centrul adăpostește aproximativ 270 de câini.