Exista mai multe situatii in care un serviciu de tractari auto ieftine se dovedeste a fi solutia salvatoare pentru persoanele aflate in trafic. In diverse circumstante, orice sofer ar putea ajunge, cel putin o data in viata, sa aiba nevoie de o companie de tractari intr-un moment critic.

Chiar si cele mai bine intretinute masini pot face surprize neplacute si, pentru ca soferul nu circula singur, este posibil sa ajunga sa fie tractat din motive independente de vointa lui.

Tractari auto ieftine – momente in care tractarea este unica solutie

In fiecare oras pot fi gasite firme care ofera servicii de tractari auto ieftine pentru soferii aflati in situatii precum cele pe care le gasiti descrise mai departe.

Masina stricata

Masina se poate strica inopinat, caz in care se recomanda colaborarea cu o firma de tractari, in locul solutiei clasice, in care se incearca repararea la marginea drumului. In aceste momente de graba si agitatie este posibil sa fie afectate mai multe piese, iar, daca persoana care se ocupa de reparatii nu se pricepe, masina poate fi stricata mai tare, generand costuri si mai mari.

Apeland la o firma de tractari, autovehiculul va fi dus in primul service sau la cel indicat de proprietar, loc in care va beneficia de o reparatie corespunzatoare.

Accidente

Autovehiculele implicate in accidente pot fi mutate cu acordul organelor competente. In momentul in care masina nu mai poate circula este necesara o solutie. Asa cum s-a specificat mai sus, repararea masinii pe marginea drumului nu este, in mod sigur, o solutie si atunci intervin firmele de tractari.

De asemenea, daca, in urma accidentului, autoturismul a iesit de pe carosabil si se afla in afara acestuia, o firma de tractari are toate instrumentele necesare pentru a tracta masina si a o readuce cu rotile de carosabil.

Chiar daca masina pare in regula dupa accident, este recomandat sa se evite conducerea sa pana in momentul in care un specialist confirma ca este sigura. Desi in exterior urmele pot sa nu tradeze o defectiune, este foarte posibil ca viata soferului si a pasagerilor, precum si cea a altor participanti la trafic sa fie pusa in pericol de anumite defectiuni care nu se vad.

Abaterea de la drum in excursii off road

Pentru ca numarul masinilor de teren a crescut considerabil, s-a marit si numarul pasionatilor de off road. Aceste trasee sunt mult mai dificile si exista posibilitatea ca soferul sa se abata de la drum sau sa ajunga intr-un loc din care sa nu mai poata iesi, cum ar fi o vale sau un teren cu noroi. In aceste situatii, cea mai buna solutie este apelarea la o firma de tractari auto, care are echipamentul necesar pentru tractarea autoturismului.

In off road situatiile periculoase pot aparea oricand. Spre exemplu, atunci cand autoturismul ajunge pe fundul unei vai sau nu poate urca o panta abrupta este recomandat, pentru siguranta proprie si a masinii, sa se renunte la incercari repetate. Exista posibilitatea ca masina sa fie suprasolicitata sau chiar sa se rastoarne, moment in care va pune pasagerii in pericol. Cea mai buna solutie este o firma de tractari auto.