Care sunt calitatile necesare pentru a cunoaste succesul in afaceri?


    Warning: Undefined variable $mobile_widget_1 in /home/r66183kund/paginadetransilvania.ro/wp-content/plugins/code-snippets/php/snippet-ops.php(584) : eval()'d code on line 42

    Atingerea succesului este, evident,  telul principal al fiecarui om de afaceri si rare sunt situatiile cand acesta vine peste noapte, iar daca se intampla astfel cu siguranta, in general, nu va fi unul de durata. In spatele fiecarei afaceri profitabile stau eforturi deosebite, munca asidua, o echipa bine sudata si multe alte ingrediente care fac diferenta.

    Cand vine vorba despre „creierul” unei afaceri, cu siguranta acesta trebuie sa fie inzestrat cu o serie de calitati si atuuri care ii pot netezi drumul catre succes. Si nu este vorba doar despre trasaturi, abilitati si talente innascute, ci si de cele dobandite de antreprenor prin capacitatea acestuia de a se adapta, de a evolua si de a se dezvolta personal in mod continuu.

    Astfel, un om de afaceri de succes se va ghida intotdeauna dupa un set de principii sanatoase, de la care nu va abdica nicicand pe parcursul carierei sale. Este inzestrat cu o gandire logica si va sti sa utilizeze in mod eficient, de fiecare data cand va fi nevoie, latura pragmatica a acesteia. Un aspect important este si vizunea proprie, care-l individualizeaza si care ii va permite sa identifice cai distincte si strategii aducatoare de profit, vezi Iustin Paraschiv, care conduce unul dintre cele mai importante grupuri de companii din industria agro-alimentara.

    De asemenea, cunoasterea profunda a domeniului in care activeaza, actualizarea permanenta cu tot ce este nou si performant  in acel sector, determinare in atingerea scopului, alaturi de intuitie si inteligenta emotionala, necesare in selectarea inspirata a unei echipe de profesionisti, alaturi de care sa lucreze eficient si sa elaboreze noi proiecte si strategii indraznete, vezi Carmistin, grup de business cu un cuvant greu de spus in sectorul agro-alimentar, condus de Iustin Paraschiv.

    Un antreprenor trebuie sa stie in momente de criza, care nu sunt putine in evolutia unui business, sa adopte rapid si sigur pe sine decizii vitale. Iar acest lucru este posibil daca omul de afaceri are o incredere profunda in propriile forte, dozata de o gandire optimista, care ii permite sa vada luminita de la capatul tunelului, chiar si in cele mai dificile momente traversate de afacerea sa.

    Capacitatea mare de munca, rezistenta la presiuni, stres, determinarea, intelegerea profunda a faptului ca un business se construieste in timp cu o doza considerabila de tact, rabdare, fara hotarari luate in pripa, precum si asumarea esecurilor care intervin la un moment dat si puterea de a se reinventa, de a renaste din propria cenusa, sunt alte criterii care ii deosebesc pe antreprenorii de succes de cei care pot doar sa aspire la un asemenea parcurs.