Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că intervenţia forţelor de ordine la cimitirul din Valea Uzului, de ziua Eroilor, a fost una corectă. 

“Am cerut o informare completă cu ce s-a întâmplat acolo. Am citit această informare şi aprecierea mea este că reprezentanţii Poliţiei şi ai Jandarmeriei, care au fost acolo, şi-au atins cele trei obiective principale ale misiunii, adică s-a evitat producerea de violenţe între cele două grupuri, chiar dacă a existat o evidentă activitate de mobilizare a radicalilor şi dintr-o parte şi din alta. Deşi au existat câteva momente tensionate, nimeni  nu a fost lovit sau rănit. Nu s-au produs distrugeri, incendieri sau orice alte lucruri care ar fi putut reprezenta o profanare de morminte. Singurul aspect rămas în discuţie este legat de cum s-a ajuns ca porţile cimitirului să fie distruse, dar asta face deja obiectul cercetării într-un dosar penal”, a declarat Carmen Dan.

Amintim că, de ziua Eroilor, la cimitirul din Valea Uzului etnicii maghiari au format un lanţ uman în faţa intrării în cimitir, lucru care i-a înfuriat pe românii veniţi acolo să îşi prezinte omagiile şi să depună coroane de flori la mormintele soldaţilor români.