Cat de important este un mobilier scolar de calitate

Cat de important este un mobilier scolar de calitate

Mobilierul joaca un rol extrem de important cand vine vorba despre sanatatea fizica, morala si mentala a elevilor. De aceea trebuie sa acordati o mare atentie furnizorilor de mobilier si banci scolare. Fiecare lucru din scoala isi va pune amprenta asupra personalitatii copilului si eforturile intregii scoli trebuie sa fie indreptate catre  dezvoltarea elevilor.

Sigur ca o educatie buna poate fi dobandita si fara a avea parte de mobilier sofisticat, la fel cum, nu este exclus ca un proces educational slab sa se desfasoare in conditiile in care clasele sunt dotate cu mobilier de calitate. Este, de asemenea, adevarat ca un mobilier scolar de calitate si aparatura moderna, in combinatie cu profesori bine pregatiti pot duce la rezultate ce nu pot fi obtinute in alte conditii.

Daca ne aducem aminte de cum era mobilierul scolar in urma cu zeci de ani, vom realiza ca acesta aproape imobiliza elevii in banci, si nu respecta nicio norma legata de conformitate. Bancile lungi, in care stateau cate zece sau doisprezece elevi de aceeasi inaltime, sugera inevitabil ideea unor copii care nu se diferentiaza,  imobilizati intr-un spatiu minim, lucrand in acelasi mod sau intr-un ritm similar.

Mobilierul si echipamentele potrivite sunt esentiale pentru un proces educational de succes. Asezarea necorespunzatoare in banci duce la deformari fizice si astfel pune in pericol sanatatea elevilor. De exemplu, un scaun impropriu pe care elevii trebuie sa stea in banci, poate duce la curbarea coloanei vertebrale, contractia toracelui, aplecarea umerilor, lucruri care afecteaza grav sanatatea fizica a copiilor. Disconfortul fizic poate provoca iritare, nemultumire, disconfort si dificultati de concentrare.

Astazi, mobilierul scolar trebuie sa fie unul flexibil, adaptabil si durabil. Cele mai bune banci scolare sunt acelea care sunt capabile sa ofere confort copilului si sa permita desfasurarea eficienta a activitatii scolare. O banca nu ar trebui sa fie nejustificat de grea, ci dimpotriva, trebuie sa o poti muta usor ori de cate ori ai nevoie sa eliberezi clasa.

La randul lor, scaunele bancilor trebuie sa aiba anumite caracteristici: sa nu puna presiune pe genunchi, sa permita formarea unui spatiu liber in spatele unghiului interior al genunchiului, spatar care sa nu raneasca coloana etc.

Bancile scolare trebuie finisate perfect, astfel incat elevii sa nu fie supusi accidentelor in salile de clasa. Mobilierul pentru scoala, trebuie sa fie usor de curatat si usor de intretinut. Mesele si scaunele trebuie sa fie produse din materiale de calitate rezistente, pentru a putea face fata utilizarii indelungate. De asemenea, si aspectul estetic trebuie luat in considerare.

Categories: Educație

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*