Cat de important este un sistem de navigatie auto cand pornesti la drum?

Cat de important este un sistem de navigatie auto cand pornesti la drum?

Cu exceptia traseelor pe care le facem zilnic, despre care cei mai multi dintre noi considera ca le cunosc „ca-n palma”, incluzand aici, fireste cu o ironie amara, toate gropile si denivelarile „din dotarea” acelei rute foarte familiare, sunt multe situatiile cand avem nevoie de o navigatie auto GPS dedicata. Si odata instalat acest dispozitiv  in autoturismul nostru, fie ca este vorba despre trasee pe distante mari, fie mai scurte, dar insuficient cunoscute, vom constata ca prin functionarea lui, ca orice asemenea calatorie se poate transforma intr-una nu doar lipsita de stres si nervi intinsi la maximum fiind rataciti in trafic, ci si in deplina siguranta.  

Bineinteles, putem apela pentru functii similare si la telefonul mobil, instalandu-i o aplicatie GPS, dar aceasta varianta are totusi o serie de dezavantaje care dau castig de cauza sistemului de navigatie auto, gratie posibilitatilor net superioare ale acestuia in raport cu cealalta alternativa mentionata, vezi de exemplu navigatie Skoda Octavia 2. Asa ca, in loc sa iti exploatezi excesiv telefonul mobil, secatuindu-i rapid bateria sau trezindu-te pe parcursul calatoriei ca nu mai ai conexiune la Internet cand ai mai mare nevoie de indrumare pe traseu, opteaza pentru instalarea unui dispozitiv de navigatie auto, cu care in niciun caz nu vei intampina astfel de probleme.

Este esential ca atunci cand iti vei alege sistemul de navigatie dedicata, sa te orientezi catre unul cu ecran mai mare, cu rezolutie HD, pentru a-ti oferi o imagine clara, cu suficienta lumina, pentru a urma cu usurinta indicatiile.

De asemenea, este bine sa ai in vedere dotarea echipamenului cu comenzi vocale, ca sa nu fii distras niciun moment de la drum, o actualizare cat mai fidela a hartilor, posibilitatea de a opta, in functie de cum este considerat mai comod la un moment dat, intre modurile landscape si portret.

Optand pentru un dispozitiv mai performant, acesta va putea asigura mai multe puncte de interes, va permite adaugarea si salvarea altora noi, precum si a unor alte rute pe care le preferati.

Chiar daca pentru unii conducatori auto poate parea agasant la un moment dat, este foarte utila dotarea cu limitator de viteza, care sa semnalizeze de fiecare data cand se apasa prea mult pedala de acceleratie in zone cu restricii de viteza.

Totodata, extrem de utile sunt si functii precum camerele marsarier sau senzorii de parcare. Dar, in acelasi timp, o puzderie de informatii fara o utilitate imediata care sa impanzeasca ecranul dispozitivului este mai bine sa fie evitata, pentru a ne putea concentra exclusiv la traseul pe care il urmam.

Categories: ACTUALITATE

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*