Primarul Cătălin Cherecheș, anunț important pentru comunitatea băimăreană

Tarifele pentru apă și canalizare rămân neschimbate în municipiul Baia Mare. Anunțul a fost făcut public de către primarul Cătălin Cherecheș în cadrul ședinței ordinare de Consiliu Local. De asemenea, taxa meteo urmează să fie eliminată de pe facturile achitate de către persoanele juridice. Totodată, societatea care furnizează apă potabilă și servicii de canalizare pe raza municipiului Baia Mare va susține o serie de investiții în perioada imediat următoare.

În acest sens a fost făcută o informare cu privire la lucrările pentru extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și canalizare în municipiul Baia Mare, lucrări care se vor desfășura începând cu toamna acestui an până în anul 2020.

„Sunt lucrări de aproape 20 de milioane de euro, lucrări care vor aduce la 100% gradul de acoperire cu apă și canalizare în municipiul Baia Mare. Pe lângă această chestiune care ține de investiții din fonduri europene o chestiune importantă este legată de faptul că am decis împreună cu alți primari din județ ca din acest moment, pe tot ceea ce înseamnă perioadă de investiții să nu se mai realizeze majorări pentru tarifele la apă și canalizare. Mai mult decât atât, de la  1 ianuarie prețul va scădea cu 6%, procentul reprezentând reducerea TVA-ul la serviciile de canalizare. Vreau să înțeleagă toți băimărenii că a fost o impunere a Uniunii Europene în perioada 2007-2009 ca noi, Municipiul Baia Mare să putem să înglobăm toate unitățile administrative din județul Maramureș, dar astăzi noi plătim 75% din tot ceea ce înseamnă consumul de apă și canalizare din întreg județul. Ceea ce înseamnă într-un fel o nedreptate pentru cetățenii municipiului Baia Mare și va trebui să o reglementăm atât cu reprezentanții Comisiei Europene cât și cu Guvernul României pentru că noi înțelegem că trebuie să ne dezvoltăm unitar în județul Maramureș, dar nu toate lucrurile se pot face pe spatele băimărenilor”, a spus primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș.