Scafandrii au oprit, duminică seara, căutările bărbatului dispărut în apele lacului Beliș-Fântânele. Decizia salvatorilor a fost luată din cauza vizibilității extrem de scăzute din adâncime. Astăzi, instituțiile implicate vor decide dacă operațiunile de căutare vor continua. ” ”În urma scufundărilor repetate nu s-a găsit nimic. În puls, vizibilitatea este aproape nulă”, declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, Andrei Biriș.

Reamintim că mai multe echipaje de scafandri ale grupării Salvamont-Salvaspeo Cluj și ale Inspectoratelor pentru Situații de Urgență (ISU) din Cluj și Arad au demarat acțiunea de căutare a bărbatului dispărut, încă de sâmbătă seara. Potrivit anchetatorilor cel dispărut este Adrian Zaharia, șeful Apia Cluj.

Zaharia se afla la acest sfârșit de săptămână la cabana proprietate personală pe care o are în zona Beliș-Fântânele. Însoțit de mai mulți prieteni, Zaharia ar fi băut peste măsură și, la un moment dat, a decis să iasă cu barca pe lac. Din acel moment tovarășii lui de petrecere nu au mai avut nicio veste despre Adrian Zaharia. Mai mult, spre seară unul dintre petrecăreți a văzut barca plutind în derivă și a anunțat imediat autoritățile.

”Din păcate căutările au fost fără rezultat până duminică seara. Ultima scufundare a avut loc la ora 20:50. Luni dimineața vom decide modalitatea în care operațiunile vor continua”, a adăugat Biriș.