Cazul șocant din Mureș: Tată și fiu încearcă să cumpere libertatea cu 600 de euro și 10 mii de forinți

În urma denunțului făcut de doi agenți de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Mureș, tată și fiu din același județ au fost reținuți ieri, 3 aprilie a.c., pentru cercetări privind săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Conform denunțului, în data de 2 aprilie 2024, cei doi agenți au fost contactați de către un bărbat, care le-a promis și oferit suma de 600 de euro pentru a nu fi suspendat permisul de conducere al fiului său. Acesta a dorit să evite sancțiunile legale pentru o depășire efectuată pe linie continuă. Momentul în care suma de bani a fost înmânată a fost înregistrat de camerele de luat vederi de pe uniforma polițiștilor.

Acțiunea de prindere în flagrant a avut loc în data de 3 aprilie 2024, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș. Tatăl și fiul au fost surprinși în momentul în care le-au înmânat unuia dintre cei doi polițiști denunțători suma de 10 mii de forinți, în plus față de cei 600 de euro oferiți drept mită în ziua anterioară.

Cei doi suspecți urmează să fie prezentați astăzi instanței cu propunere de arestare preventivă. Este important de subliniat că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului. Totuși, această activitate nu poate sub nicio formă să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.