Ce a mai debitat mintea unui inlustru deputat PNL: „De Centenarul Marii Uniri, TOȚI elevii din România să viziteze Alba Iulia, pe banii Ministerului Educației”

Toți elevii ar trebui să viziteze Alba Iulia, cu bani de la Ministerul Educației, susține deputatul PNL de Timiş, Marilen Pirtea.  Acesta consideră că cel mai bun moment pentru a face acest lucru este chiar Centenarul Marii Uniri și solicită Ministerului Educației un proiect prin care în anul 2018, toți elevii din România să pășească în Cetatea Alba Carolina. 

„Propunerea mea este ca deplasările să se facă la cerere, în grupuri organizate la nivel de școală sau clasă, însă detaliile tehnice privind costurile acoperite de proiect vor trebuie discutate și analizate la nivel de minister, astfel încât raportul dintre costuri și impact social să fie unul cât mai optimizat” a spus Marilen Pirtea pentru ziarul TIMPOLIS. Potrivit acestuia, elevii ar trebui să ia parte la evenimentele desfășurate cu ocazia centenarului.

În România sunt aproximativ 3,5 milioane de elevi. Pentru deputatul liberal, aceasta nu este o problemă: sumele necesare și procedura de acordare a finanțării, sunt de competența Ministerului Educației. Dar, mai spune acesta, proiectul nu trebuie considerat drept o cheltuială, ci ”o investiție minimă în viitorul nostru”.

„Îi îndemn să privească spre ceea ce ne dorim pentru copiii noștri, o societate în care există sentimentul de protecție și de loialitate față de ceilalți, cu oameni care pun suflet în țara lor, sau un stat în mijlocul căruia ignoranța prevalează” a mai spus Marilen Pirtea, care a adăugat că acest proiect poate reprezenta un restart pozitiv în modul în care Statul abordează chestiunea identității naționale și beneficiile pe termen lung ale acesteia.

Sursa: alba24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.