Ce poți face pentru a avea un păr frumos și sănătos?

167

În vederea obținerii unui păr sănătos și frumos este esențial să acordăm atenție modului în care îl îngrijim și îl protejăm. 

Ai visat mereu să ai acel păr voluminos și strălucitor văzut în reclame? Ei bine, acest vis se poate transforma în realitate doar dacă urmezi o rutină corectă de îngrijire a părului. Pe lângă alimentația bogată în vitamine și minerale este primordial să utilizăm produse naturale de îngrijire, ele contribuind la consolidarea sănătății și a strălucirii naturale a părului.

Ce trebuie să faci pentru avea un păr sănătos?

Iată câteva recomandări pe care ar trebui să le abordezi pentru o îmbunătățire considerabilă a sănătății și strălucirii părului tău.

Curățarea frecventă a părului și scalpului

O îngrijire corectă începe întotdeauna cu o curățare adecvată. Secreția glandelor sebacee provoacă un mediu optim pentru apariția scuamelor și a iritațiilor la nivelul scalpului. Putem asocia părul ca un burete ce absoarbe microbi, praf și alți agenți ce irită pielea, iar în situația în care nu este spălat, aceștia se acumulează deteriorând scalpul și împiedicând creșterea părului.

Prin urmare, spălarea regulată și utilizarea unor produse potrivite tipului de păr sunt două cerințe importante de care trebuie să ții cont.

Utilizarea moderată a instrumentelor pentru coafat

Când vine vorba de a crea o rutină sănătoasă de îngrijire a părului, este esențial să te asiguri că folosești un protector termic pentru a preveni ruperea și deteriorarea firului de păr. Pentru a avea un scalp sănătos, fără vârfuri despicate se recomandă folosirea aparatelor termice cu moderație. Prea multă căldură are o influență negativă asupra strălucirii naturale a părului, acesta devenind fragil și uscat.

Folosirea uleiurilor esențiale pentru fortificarea părului

Utilizarea unor uleiuri esentiale în rutina de îngrijire a părului contribuie la dobândirea unui păr sănătos și strălucitor. Ele pot fi un real ajutor în multe aspecte ca:

  • Reglarea producției de sebum și impulsionarea creșterii părului;
  • Tratarea mătreții și prevenirea căderii părului;
  • Redobândirea strălucirii naturale și a vitalității părului.

Unul dintre uleiurile cu cele mai multe beneficii pentru sănătatea părului este acest ulei esential de melaleuca doTERRA, fiind cunoscut și apreciat prin prisma proprietăților sale purificatoare.

Uleiul de melaleucă este folosit în special pentru ameliorarea iritațiilor și a pielii uscate a scalpului. Însă, s-a dovedit a fi eficient în eliminarea mătreții și chiar în tratarea păduchilor, datorită proprietăților sale antiseptice.

De asemenea, mai pot fi utilizate uleiul esențial de lavandă, de mentă sau cedru, ele îmbunătățind considerabil sănătatea părului. Astfel, uleiurile esențiale te pot ajuta în obținerea unui păr sănătos, puternic și strălucitor.

Clătirea părului cu apă rece

Clătirea părului cu apă rece se recomandă în vederea menținerii unui nivel optim de hidratare a părului, asigurând un aspect mult mai strălucitor, neted și moale. 

Totodată, trecerea de la apă caldă la apă rece va îmbunătăți și circulația sângelui la nivelul scalpului, facilitând fortificarea firului de păr. Ideal pentru creșterea părului este și efectuarea unui masaj liniștitor al scalpului.

Concluzie

Pentru a avea un păr sănătos cu un aspect mătăsos și strălucitor se recomandă crearea unei rutine potrivite de îngrijire, compatibil cu tipul de păr deținut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.