Ce presupun termenii si conditiile unui contract de inchirieri auto

Ce presupun termenii si conditiile unui contract de inchirieri auto

In momentul in care te hotarasti sa apelezi la serviciile unei companii de inchirieri auto, trebuie sa tii cont de faptul ca vei avea atat drepturi, cat si obligatii, care vor fi stipulate in termenii si conditiile contractului pe care il vei semna.  Din acest motiv, este recomandat sa citesti cu foarte mare atentie clauzele contractului inainte de a-l semna, iar daca ai vreo intrebare, sa nu eziti sa o adresezi reprezentantului companiei alese.

Multe dintre companiile de inchirieri auto afiseaza termenii si conditiile pe site-ul propriu, de cele mai multe ori intr-o sectiune special dedicata, denumita chiar „Termeni si conditii”. Uneori, insa, acestea pot aparea si la sectiunea „Intrebari frecvente”. Una dintre principalele conditii pe care companiile de inchirieri masini le impun este varsta minima a soferului. Astfel, in majoritatea cazurilor, trebuie sa ai cel putin 21 de ani impliniti si permis de conducere de minimum 1 an, pentru a putea apela la aceste servicii. De asemenea, este recomandat sa nu lasi pe nimeni altcineva la volanul autoturismului. In cazul nefericit al unui accident, tu vei fi singurul responsabil din punct de vedere financiar, indiferent cine se afla in acel moment pe scaunul soferului.

Inainte sa te urci la volanul masinii inchiriate, trebuie sa clarifici urmatoarele aspecte:

1. Asigurarea. Trebuie sa verifici daca exista anumite restrictii impuse de compania de inchirieri auto, spre exemplu daca asigurarea este valabila in momentul in care treci granita cu masina sau daca o transporti pe un feribot. In plus, intereseaza-te daca pretul afisat pe site-ul companiei include toate taxele si asigurarile auto (RCA, full CASCO, rovinieta).

2. Combustibilul. Intereseaza-te ce tip de combustibil consuma autoturismul pe care vrei sa inchiriezi. De asemenea, afla din timp daca aceasta iti va fi livrata cu un plin de combustibil. In plus, inainte sa te urci la volan, intreaba reprezentantul companiei de inchirieri auto daca trebuie sa returnezi autoturismul cu plinul facut.

3. Starea masinii. De obicei, companiile de inchirieri auto verifica starea autoturismului inainte de a fi livrat, acesta fiind supus unei inspectii tehnice riguroase. Totusi, este in interesul tau sa verifici daca exista eventuale zgarieturi sau defectiuni vizibile, pentru a nu te face responsabil de ele ulterior. Daca observi zgarieturi pe caroserie sau defectiuni ale tapiseriei, informeaza compania inainte sa te urci la volan.

De asemenea, asigura-te ca ai inteles termenii si conditiile companiei de inchirieri auto privind returnarea masinii. Acestea sunt foarte importante pentru a nu te face responsabil financiar pentru diverse incalcari ale contractului. Termenii si conditiile contractului trebuie sa stipuleze clar urmatoarele aspecte:

valoarea garantiei si conditiile de returnare a acesteia;

termenul de returnare a masinii si penalizarile in caz de intarziere;

procedurile ce trebuie urmate in caz de accident, pagube sau furt.

FocusRent, companie din Bucuresti si Otopeni cu o experienta de peste 10 ani pe piata serviciilor de inchirieri auto, are termenii si conditiile clar stipulate pe site-ul oficial. Daca apelezi la serviciile FocusRent, te vei bucura de urmatoarele avantaje:

– autoturismul pe care il vei primi va fi mai nou de 5 ani

– specialistii FocusRent vor supune automobilul unei inspectii tehnice riguroase inainte de a-ti fi inmanat

– masina inchiriata iti va fi livrata cu un plin de combustibil

– nu ti se va impune nicio limita de kilometri.

In plus, vei beneficia de un pret care include toate taxele auto, de transparenta si profesionalismul angajatilor si de un call-center aflat 24/7 la dispozitia ta.

Categories: Bani și Afaceri

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*