Ministrul Mediului, Gabriela Gavrilescu, lasă de înțeles că este posibil să nu avem o taxă auto nici în 2019.

„Formula de lucru trebuie sa ia in calcul mai multi coeficienti. Eu va promit un singur lucru, și anume faptul că ne interesează foarte mult sănătatea noastră, a tuturor și că nu stăm și încercăm să găsim variante în concordanță cu directivele europene. Așa că în momentul în care vom avea o formulă de calcul sustenabilă, una care să nu poată să fie atacată în instanță, o vom publica. Până atunci, trebuie să creem posibilitatea fiecărui român să afle informații despre cea ce urmează. Le-am cerut colegilor mei să dea inclusiv prin actul normativ o perioada de grație prin care să informăm cetățenii cu privire la ceea ce intenționăm să introducem în lege”, a declrat ministrul Gabriela Gavrilescu la Antena 3.

Eu nici nu vreau sa ma mai gandesc la lucrurile care duc pe termen lung. Eu le-am spus celor care lucreaza pe acest subiect sa gasim o varianta intr-un timp scurt. Eu nu va pot promite ca aceasta varianta va fi gasita intr o luna ori doua, fiind vorba de o formula de calcul va fi un pic mai greu. In primul rand sa nu mai vorbim de taa. ce incercam noi sa gasim nu este o taxa.

Au fost informații în mediul online prin care se spunea că este posibil ca noua formulă să fie inclusă în inspeția tehnică periodică. Acest lucru nu a fost însă confirmat de către Ministrul Mediului.

PNL CLUJ: Horia Nasra nu a aflat că iarna nu este ca vara!

Publicitate