scari din sticla

Nu este greu de inteles de ce scarile din sticla au devenit atat de populare in ultima vreme. In primul rand casele nou construite sunt din ce in ce mai mici, iar cresterea preturilor forteaza multi cumparatori sa aleaga locuinte de dimensiuni modeste. De aceea, proprietarii de case gasesc modalitati creative de a transforma cat mai bine spatiul care il au la dispozitie.

Utilizarea sticlei in locul lemnului sau a metalului pentru confectionarea scarilor interioare aduce mai multe avantaje:

Balustrade din sticla vs scari din sticla

Primul lucru la care trebuie sa va ganditi este daca vreti doar un pic de sticla adaugata pe scari sau o scara realizata complet din sticla. Balustradele din sticla ofera rezultate deosebite si adauga siguranta scarii. Ele pot fi combinate cu multe alte materiale, cum ar fi lemnul, pentru a crea un design deosebit de frapant.

Scarile realizate complet din sticla va vor oferi un design modern si elegant. Ele maresc spatiul din punct de vedere vizual, ofera o mai buna luminozitate spatiului si nu se demodeaza in timp. Realizate din sticla securizata, ele sunt proiectate sa reziste la uzura mare.

Fie ca sunt amplasate intr-o cladire comerciala sau intr-una rezidentiala, liniile drepte si curate ale treptelor din sticla creeaza un aspect minimalist, devenind un punct de atractie al incaperilor. In plus, rezistenta sticlei si-a depasit limitele, odata cu modalitatile noi de prelucrare – laminare, securizare sau sablare – toate acestea oferindu-i o flexibilitate si o adaptabilitate la diversitatea constructiilor din prezent.

Nuanta de verde

Un lucru pe care trebuie sa il stiti cand alegeti scari din sticla este ca nu este neobisnuit ca acestea sa aiba o nuanta de verde. Toata sticla are o nuanta naturala verde, dar atunci cand este folosita pentru ferestre este taiata foarte subtire si, de aceea, tenta de verde nu mai este atat de vizibila. Deoarece scarile din sticla trebuie sa fie destul de groase, acestea vor avea o nuanta de verde destul de vizibila. Acesta este un lucru pe care trebuie sa-l luati in considerare inainte de a va decide daca alegeti acest tip de scari.

Pret mai ridicat inseamna o mai mare rezistenta

Singurul lucru care pune oamenii pe ganduri cand vine vorba de alegerea unei scari din sticla este costul. In timp ce acestea sunt putin mai scumpe decat scarile din lemn, ele rezista mult mai mult. Cand va ganditi la sticla, va imaginati ca este fragila. Nu este cazul cand vine vorba de sticla pentru scari. Doar sticla de cea mai inalta calitate, cea mai durabila sticla este folosita pentru a crea scari sau balustrade. Aceasta inseamna ca puteti fi siguri ca investitia initiala va fi una care va rezista in timp si va face toti banii.