Cei de la Ryanair spun că pregătiți să preia capacitatea de transport a rivalilor care au probleme

55

Pe măsură ce rivalii s-au prăbuşit şi s-au retras, directorul executiv al Ryanair, Michael O’Leary, este în căutarea oportunităţilor pentru a stabili dominaţia irlandeză asupra spaţiului aerian european, scrie Financial Times, citat de ZF.

„În cei 30 de ani de activitate din industrie nu am văzut o astfel de curăţare”, a declarat Michael O’Leary, pentru Financial Times într-un interviu, citat de ZF.

„Adevărata schimbare seismică de la Covid reprezintă de fapt o oportunitate de creştere în Europa. Este mult mai mare decât după criza financiară sau din 11 septembrie”.

Capacitatea liniilor aeriene a fost decimată în timpul pandemiei, creând o fereastră pentru supravieţuitori care să umple golurile odată ce oamenii încep să zboare din nou.

Thomas Cook şi Flybe s-au prăbuşit în timp, ce Norwegian – până de curând un mare operator pe piaţa europeană – a intrat în insolvenţă.

Şeful Ryanair estimează că liniile aeriene europene vor pierde peste 100 de milioane de pasageri în următoarele 18 luni, în condiţiile în care pandemia încă reduce semnificativ capacitatea operatorilor.

„Cineva va trebui să ocupe acest spaţiu liber”, afirmă O’Leary, care a precizat că deja este în discuţii pentru a prelua o parte din pasageri cu avioanele Ryanair.

Şi Blue Air din România încearcă suplimentarea destinaţiilor şi rutelor aeriene, în condiţiile în care mai multe rute au fost oprite de liniile aeriene rivale, şi rămân segmente importante din piaţă neacoperite.

(sursa: Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here