Oradea este cel mai eficient oraș din România! Un studiu care a vizat eficiența administrațiilor publice locale a plasat acest oraș pe primul loc, fiind fruntaș la capitolul investiții și absorbție de fonduri europene. Ce orașe mai sunt în top, vedeți mai jos!

Primul loc în topul celor mai eficiente oraşe din România este ocupat de Oradea. La nivelul cheltuielilor de capital, Oradea a investit 240,4 milioane de euro în ultimii opt ani, ceea ce înseamnă 1.225 euro pe cap de locuitor, iar în ceea ce priveşte fondurile europene, a reușit să atragă proiecte în valoare de 140,6 milioane de euro, cu o medie de 716 euro pe cap de locuitor.

“Oradea este probabil localitatea din România cu o performanță extraordinară nu numai în ceea ce privește absorbția de fonduri europene și cheltuielile de capital, ci și în ceea ce privește bunele practici într-o sumedenie de domenii.

Primăria din Oradea este printre puținele din țară care au dus la bun sfârșit mai multe proceduri de expropriere pentru caz de utilitate publică; este printre puținele primării cu o politică coerentă în ceea ce privește parcările; are un program ambițios și eficient de reabilitare a clădirilor istorice din oraș; este cea mai eficientă primărie în ceea ce privește atragerea de investitori (parcurile industriale sunt de obicei administrate de consilii județene); este printre puținele primării cu o viziune clară și coerentă de dezvoltare”, se arată în studiul realizat de UrbanizeHub.

Topul celor mai eficiente orașe din România

1: Oradea

2: Alba Iulia

3: Iași

4: Craiova

5: Sectorul 3 București

6: Brașov

7: Sibiu

8: Cluj-Napoca

9: Miercurea Ciuc

10: Târgoviște