Circulația feroviară este blocată, joi dimineața, între stațiile Valea Vișeului și Petrova, din județul Maramureș, din cauza căderilor de pietre de pe versant, pe liniile de cale ferată. Patru trenuri sunt afectate.

Potrivit Centrului Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, circulaţia este blocată pe Secţia de cale ferată 409, între staţiile Valea Vişeului şi Petrova, din judeţul Maramureş, din cauza căderilor de pietre de pe versantul muntelui pe liniile de cale ferată, la kilometrul 9+800.

Nu au fost înregistrate victime.

La ora transmiterii acestei știri, se lucrează pentru înlăturarea pietrelor căzute şi reluarea rapidă a circulaţiei feroviare.

Până la această oră sunt afectate 4 trenuri de călători.

Reprezentanții CFR SA au transmis că primul vagon al trenului 4111 a deraiat de un boghiu între Valea Vișeului și Leordina, din cauza zăpezii și a pietrelor căzute de pe versant.

„Niciunul din cei 11 pasageri nu a fost rănit. La fața locului se intervine cu utilaje pentru repunerea pe țină a boghiului”, a spus purtatorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan.

Sursa citată a arătat că linia este închisă, dar pentru continuitatea traficului se asigură transbordare pe relația Vișeu de Jos – Sighetu Marmației.