CJ Cluj și CJ Bistrița-Năsăud se asociază pentru realizarea unui drum expres

59

Consiliile județene din Cluj și Bistrița-Năsăud se asociază pentru realizarea unui drum expres care să lege cele două județe și care va avea o lungime de aproximativ 90 de kilometri.

Potrivit unui comunicat al CJ Cluj, președintele Alin Tișe a inițiat un proiect de hotărâre în vederea încheierii unui acord de asociere cu Consiliul Județean Bistrița-Năsăud pentru susținerea acestei investiții.

Proiectul va fi supus spre aprobare în cadrul ședinței din 22 aprilie.

Cei doi președinți de consilii județene consideră că proiectul are o importanță strategică nu doar pentru cele două județe, ci pentru întreaga regiune, și va constitui o alternativă viabilă și va decongestiona traficul extrem de aglomerat de pe drumul european.

Conform comunicatului, protocolul prevede oferirea întregului suport necesar Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere în vederea organizării și desfășurării procedurii de achiziție publică a serviciilor de elaborare a Studiului de Fezabilitate și, totodată, valorificarea acestei documentații prin depunerea spre finanțare prin Programe Operaționale, Mecanisme de Redresare și Reziliență și/sau alte surse de finanțare.

În asociere ar urma să fie atrase și primăriile Cluj-Napoca și Bistrița.

Drumul Expres Cluj-Bistrița, via Dej, va avea o lungime de aproximativ 90 de km.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here