Protestul #șîeu a paralizat traficul rutier în Cluj-Napoca, șoferii oprind mașinile cu avariile puse. Un drum național a fost blocat cu un tractor, iar sute de angajați de la o firmă de IT au întrerupt activitatea, cerând construirea de autostrăzi.

Peste 400 de angajați ai firmei de IT AROBS Transilvania Software au întrerupt activitatea timp de 15 minute, după ce au primit pe calculatoare mesajul „#Șîeu protestez! 15 minute pentru o Românie conectată și sigură”.

Ei s-au strâns în holul companiei din Cluj-Napoca unde au strigat „Șî eu”. Pe calculatoare și pe pereți au fost lipite afișe cu mesajele campaniei lansate de Ștefan Mandachi, ”România vrea autostrăzi. #șîeu”.

Protestul #șîeu a paralizat traficul rutier în Cluj-Napoca

Protestul #șîeu a paralizat traficul rutier în Cluj-Napoca, șoferii oprind mașinile cu avariile puse. Un drum național a fost blocat cu un tractor, iar sute de angajați de la o firmă de IT au întrerupt activitatea, cerând construirea de autostrăzi

Publicată de Pagina de Transilvania pe Vineri, 15 martie 2019

„Dacă am avea autostrăzi, am putea crește afacerea la un nivel ridicat. Noi avem 800 de angajați și colaboratori în mai multe orașe, printre care și Suceava. 400 de angajați din Cluj-Napoca au întrerupt activitatea 15 minute. În acest interval telefoanele nu sună, nimeni nu este la calculator, activitatea s-a oprit pentru a transmite mesajul că vrem autostrăzi, șosele rapide și drumuri mai bune”, a spus fondatorul firmei, Voicu Oprean.

De asemenea, DN 16, care face legătura dintre Cluj-Napoca și Reghin, între Zorenii de Vale și Cămărașu, a fost blocat 15 minute de un tractor și de mașini, de către un grup de persoane care a afișat un banner cu mesajul „Furați mai puțin, faceți autostrăzi”.

„Ce ne-a surprins plăcut a fost faptul că nimeni din cei blocați în trafic nu s-a supărat, ba din contră, la final ne-au salutat și ne-au aplaudat. Coada de mașini s-a întins pe aproape un kilometru”, a declarat Sorin Bobiș, inițiatorul protestului.

Pe durata celor 15 minute traficul rutier din Cluj-Napoca a fost paralizat în mai multe puncte, pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, Piața Mihai Viteazu, Piața Unirii, unde șoferii au oprit mașinile, au pornit avariile și au claxonat. Mai multe persoane aflate pe o trecere de pietoni în Piața Unirii au oprit mașinile, având steaguri și afișe tricolore.