Un mesaj anti-PSD vizibil și din avion a atras atenția polițiștilor clujeni. Aceștia l-au contactat pe cel care a ”inscripționat” mesajul pe o miriște și l-au chemat la audieri. Este vorba despre Sorin Bobiș, clujeanul care a devenit cunoscut în toată România după ce a organizat în luna ianuarie ”Marşul Speranţei”, de la Cluj-Napoca spre Bucureşti, tot el fiind inițiatorul protestului non-stop din Piața Unirii din Cluj-Napoca, acolo unde sunt instalate mai multe corturi.

Acțiunile de protest ale lui Bobiș sunt îndreptate către Guvernul României și a partidului aflat la putere, PSD. Marșul din ianuarie a fost organizat faţă de modificările la legile justiţiei. Același motiv l-a determinat pe Bobiș să inițieze o nouă formă de protest. Astfel, la data de 21 iunie și-a instalat cortul în Piața Unirii din municipiu, gestul lui fiind urmat și de alți protestatari.

Recent, Sorin Bobiș împreună cu un prieten a găsit o nouă metodă inedită de a-și exprima dezacordul cu acțiunile clasei politice. Acesta a scris un mesaj, direct pe pământ, pe un deal, cu litere uriașe de 60 de metri, pe o suprafață de aproape două hectare. Problema este că mesajul cu pricina poate fi citit și din avion, iar acest lucru a atras atenția polițiștilor.

Agenții l-au contactat pe Bobiș și l-au avertizat asupra faptului că vizibilitatea prea mare a mesajului îi poate aduce necazuri. De altfel Bobiș a fost citat, duminică, 22 iulie, la Postul Poliţie din Apahida pentru explicaţii privind mesajul scris pe deal. Încă înainte să fie audiat lui Sorin Bobiș i s-a sugerat de către polițiști să șteargă mesajul.

”Nu a fost nicio încercare de a i se sugera să facă ceva împotriva dorinței persoanei citate pentru audieri, ci doar o discuție telefonică dintre un agent de poliţie şi Sorin Bobiș. A fost o discuție principială, în scopul conştientizării faptului că acţiunea lor ar putea avea consecinţe juridice. Persoanele au fost invitate la sediul poliţiei pentru clarificarea tuturor aspectelor legate de realizarea acestui mesaj şi difuzarea lui în spaţiul public”, au transmis reprezentanţii Poliţiei Cluj.

Foto: facebook, pagina personală Sorin Bobiș