Ride2work cluj, un proiect initiat de jci cluj si registrul de biciclete, ii invita pe clujeni sa foloseasca bicicleta la serviciu si pe vreme rece, de data aceasta alaturi de 3pillar global.

O noua intalnire a biciclistilor in drum spre serviciu va avea loc joi, 10 noiembrie, intre orele 8:00-10:00. Biciclistii vor primi micul dejun din partea “La Casa”, fructe proaspete de la Frescobar si service gratuit oferit de Puremotion la pitstop-ul amenajat langa cladirea de birouri The Office.

“Ne vedem in strada, mai exact pe bulevardul 21 Decembrie 1989, in zona parcarii de biciclete de la The Office. Ne intalnim organizat pentru ultima data anul acesta dupa care vom intra in vacanta sau, mai bine zis, vom munci la strategia de transport cu bicicleta pentru anul 2017. Insa in paralel tot mergem cu bicicletele, stim ca se poate chiar daca e mai frig“, anunta echipa Ride2Work Cluj.

Mersul pe bicicleta cand e frig sau ploua poate fi mai placut decat pare

Membrii echipei Ride2Work au gasit si cateva motive pentru a iesi cu bicicleta in sezon rece:

• Este mult mai rapid sa ajungi la destinație pe doua roti decat cu masina pentru ca eviți sa ramai blocat in trafic la orele de varf.
• E o perioada din ce in ce mai aglomerata, dar nu e o problema pentru ca daca mergi pe bicicleta nu vei pierde timp sa cauti loc de parcare si, in plus, parchezi gratis.
• Nu ai nevoie de benzina/motorina, respectiv ai costuri zero si contribui la formarea unui oras eco.
• Daca respecti anumite reguli in ceea ce priveste imbracamintea, mersul pe bicicleta va continua sa fie distractiv.

Sfaturi pentru mersul pe doua roti in sezonul rece al anului

• Tine cont de regula de a te imbraca in straturi. Este soluția pentru a mentine caldura corpului dar si pentru a evita sa transpiri.
• Odata ce iesi afara este normal sa iti fie un pic mai rece. Primele cateva minute pot fi mai racoroase, dar indata ce vei pedala corpul tau va produce o cantitate mare de caldura si te vei incalzi rapid.
• Asigura-te ca ai caciula sau bandana pentru cap deoarece 30% din caldura corpului se pierde prin zona capului. La fel, ia-ti sosete din tesaturi sintetice si de preferat manusi ce acopera toate degetele.
• Ochii lacrimeaza cand pedalezi astel ca devine mai greu sa vezi. Te sfatuim sa porti ochelari cu lentile clare pentru protectie.