Un eveniment inedit s-a desfășurat, duminică seara, în centrul municipiului Cluj-Napoca. Participanții, în jur de 100 de persoane, s-au predat și au ridicat mâinile în semn de solidaritate cu protestatarii care au fost răniți la protestul din 10 august, la București.

Protestatarii au organizat un flashmob, au stat cu mâinile ridicate circa 10 minute şi au purtat pe faţă măşti de gaze. Protestatarii au organizat un flashmob, au stat cu mâinile ridicate circa 10 minute şi au purtat pe faţă măşti de gaze. Evenimentul a fost inițiat, așa cum se procedează în ultima vreme, pe reţelele de soccializare, cu titlul „Flashmob De CE EU? 10 August-Nu Uitam!”.

”Nu vom uită nici o clipă ce s-a întâmplat. De faptul că v-ați permis să va atingeți de drepturile noastre fundamentale. Cel la liberă exprimare și cel la adunări publice pașnice. Rămânem cu ochii pe voi, pe autorități până când toți reprezentanții Jandarmeriei care au atacat protestatari sunt trași la răspundere în fața legii și mai ales până când autorii morali ai acestei acțiuni comuniste de reprimare a vocii oamenilor nu dispar din toate funcțiile publice.

1989-1990-1991…Revoluție, Mineriade – adevărul încă se lupta să iasă la suprafață;
2018 – Niciodată nu vom mai permite că istoria să se repete. Unii au cunoscut libertatea doar acum 28 de ani, dar alții doar asta cunoaștem! Pe noi nu aveți nici o șansă să ne intimidați! Suntem generația care vă va opri!”, se arată în textul evenimentului anunţat pe facebook.

Reamintim că procurorii militari au deschis un dosar penal în care s-a început urmărirea penală in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de purtare abuzivă, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu, în legătură cu modul de intervenţie al jandarmilor în timpul protestului din 10 august din Piaţa Victoriei.