Se tot vorbește de ani de zile în Cluj-Napoca de construirea unui Aqua Park. Recent, primarul Emil Boc spunea că toate proiectele municipalității pentru a amenaja un parc acvatic în oraș sunt blocate, scrie actualdecluj.ro

Surpriză, însă. Comuna Chinteni va avea un Aqua Parq, iar investiția totală care va fi suportată din bani de la Guvern, depășește 20 de milioane de euro. Alături de proiectul Aqua Park Chinteni, autoritățile locale vor amenaja și lacul din vecinătate.

Suprafața totală pe care se va întinde acest centru va fi de 6,6 hectare. “Am muncit foarte mult la studiu de fezabilitate și va fi ceva unic în județ și numai, eu zic că și în Transilvania. Documentația a fost începută în urmă cu doi ani de zile, am trimis aceste proiecte la Ministerul Turismului și s-au aprobat. Pe lângă Aqua Park, amenajăm lacul Chinteni. Aici se va putea pescui în spațiu special amenajat, vor fi hidrobiciclete, trasee amenajate prin pădure și multe alte activități. Va fi ceva european, cu adevărat. Anul viitor va fi licitația, iar termenul de execuție este de doi ani de zile. Deschidem porțile tuturor clujenilor. Oricum avem deja foarte mulți tineri din Cluj care s-au mutat aici. Repet, proiectul va începe și va fi ceva nemaivăzut”, a declarat pentru actualdecluj.ro primărița Lucia Suciu.

Ea susține că în incintă vor exista și locuri de cazare și un centru SPA care să deservească și în sezonul rece.

VEZI AICI PROIECTUL.