Este oficial! Cluj Napoca va găzdui selecția finală națională a Eurovision 2018! Anunțul a fost făcut astăzi când Consiliul Local s-a angajat să își asume cheltuielile de co-organizator, în parteneriat cu Televiziunea Română. Cunoscutul concurs primește o finanţare de 550.000 de lei de la bugetul local.

Consilierii locali au aprobat în unanimitate informarea despre costurile pe care le presupune co-organizarea selecției finale naționale. Suma de 550.000 de lei urmează să fie cuprinsă în bugetul municipiului pentru anul viitor.

“Ne bucurăm că avem sala modernizată și liberă, așa încât să putem organiza concursul Eurovision, care este un eveniment de marcă și care consolidează statutul Clujului de capital a manifestărilor sportive și artistice”, a spus Emil Boc, primarul Clujului.

Eurovision 2018 este unul dintre evenimentele din cadrul Cluj 100, spun jurnaliștii de la Ziua de Cluj. Orașul a pregătit numeroase manifestări care să celebreze centenarul Marii Uniri.

“În februarie va avea loc selecția finală națională a Eurovision și, desigur, Sala Polivalentă este locul ideal de desfășurare. Anul viitor, vom avea evenimente unul și unul, atât cultural-artistice, cât și sportive”, a afirmat Ionuț Rusu, directorul general al Sălii Polivalente.

Anul viitor, competiţia muzicală internațională va avea loc în Portugalia, organizatorii urmând să stabilească oraşul în care se va desfăşura evenimentul. Până în acest moment, 18 ţări şi-au exprimat intenţia de a participa, iar România se află printre acestea.