paginadetransilvania.ro

Avertizare meteo de ploi abundente și vânt intens în mai multe zone din țară. ANM a emis o atenționare cod portocaliu și galben pentru mai multe județe din țară. Codul galben intră în vigoare de la ora 3.00 și până la 23.00 și vizează Oltenia, Muntenia, Droboegea, sudul și estul Transilvaniei. Totodată, codul portocaliu intră în vigoare la ora 9.00 și expiră tot la ora 23.00, fiind valabil pentru județele Prahova, Buzău, Vrancea, Covasna și mai multe zone din Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Bacău și Brașov.

ANM a emis o avertizare cod portocaliu de ploi abundente pentru ziua de 27 iunie, în intervalul 09 – 23. Avertizarea este valabilă în județele Prahova, Buzău, Vrancea, Covasna și în zona de deal și de munte a județelor Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Bacău și Brașov, unde va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40…50 l/mp și pe arii restrânse 60…70 l/mp.

Totodată, meteorologii au emis și un cod galben valabil tot pentru 27 iunie, în intervalul 3-23 pentru aproape jumătate de țară, inclusiv capitala.

 

Începând din a doua parte a nopții de marți spre miercuri, (26/27 iunie), aria ploilor se va extinde treptat dinspre sudul teritoriului și va cuprinde majoritatea regiunilor. În Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, sudul și estul Transilvaniei cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp, scrie în avertizarea ANM.

Îndeosebi în estul și sud-estul țării vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină.