Consiliul Local Baia Mare

Având în vedere modelele de bună practică în administrație pe care primarul Cătălin Cherecheș le-a văzut și studiat în lume, dar și faptul că la rândul său a fost supus provocărilor și instigărilor celor care doresc să obțină avantaje nelegale de pe urma celor care administrează bunul public, a considerat oportun să lanseze acest model exemplu pentru o colaborare cu instituțiile statului dar și cu cei care lucrează la nivelul autorității locale.

Astfel, la nivelul municipalității băimărene există o inițiativă fără precedent la nivel național.

Este un model pentru toate administrațiile locale, județene și pentru instituțiile Statului Român.

O inițiativă a primarului Cătălin Cherecheș prin care se dorește înființarea unui Compartiment pentru Integritate și Anticorupție în cadrul administrației publice locale a Municipiului Baia Mare.

La nivelul acestui compartiment vor fi colectate, centralizate și prelucrate informații pe care cei care se consideră lezați de fapte de corupție sau de abuzuri ale funcționarilor le vor putea face cunoscute, cetățenii putându-se adresa cu încredere persoanelor specializate ce vor deservi acest compartiment.

Totodată, toate aceste informații vor fi transmise, mai departe, către instituțiile statului cu atribuții în acest sens.

De asemenea, se dorește colaborarea cu specialiști din cadrul ambasadelor SUA, Marii Britanii, Germaniei, Suediei, Norvegiei și a Franței.

“De multă vreme îmi doresc ca cetățenii să se poată adresa cu încredere unui corp de oameni integri și profesioniști care să preia nemulțumirile, sesizările faptelor de corupție sau asimilate faptelor de corupție, abuzurilor, dar și chestiunilor ce țin de lipsa de integritate și moralitate a angajaților din primărie.

Pe de altă parte, acest Compartiment pentru Integritate și Anticorupție în cadrul administrației publice locale a Municipiului Baia Mare doresc să se adreseze și angajaților de la nivelul autorității locale care de foarte multe ori sunt provocați și instigați să facă acte cu caracter nelegal, fiind deseori supuși unor tentații de ordin material.

Sursa: actualmm.ro