Suedia, Danemarica, Turcia, Grecia, Bulgaria sunt ţările pe care le vor vizita, pe bani publici, aleşi locali din Prahova. A devenit deja o tradiţie ca, în sezonul concediilor de vară, consilieri locali şi angajaţi ai Primăriei Câmpina să-şi împartă deplasările în interes de serviciu la diferite conferinţe şi festivaluri organizate în staţiuni de lux la malul mării sau în capitale europene de top.

În total, pentru fiecare participant, Primăria Câmpina va cheltui 17.700 de lei doar pentru cazare şi masă, fără transport şi diurnă, asta în condiţiile în care pe lista „turiştilor” din bani publici se află 24 de persoane care vor pleca în perioada august-septembrie în Alanya, Peloponez, la Malmo sau Copenhaga În 2017, aleşii locali din Câmpina nu fac excepţie de la regulă astfel că, în şedinţa din luna iunie, a fost aprobată participarea membrilor Consiliului local, însoţiţi de reprezentanţii Primăriei Municipiului Câmpina la conferinţe, seminarii şi schimburi de experienţă organizate de Patronatul Serviciilor Publice (PSP). Programul de vară-toamnă 2017 prezentat de PSP Primăriei Câmpina cuprinde trei deplasări, aprobate deja în şedinţa de Consiliul Local.

Astfel, prima deplasare este în Grecia, în peninsula Peloponez, în localitatea Pyrgos în perioada 1-7 septembrie. Preţul pentru această deplasare este de 7.000 de lei de persoană, în cameră single sau 5.800 locul în cameră dublă, în preţ fiind incluse doar cazarea şi demipensiune; pentru transport şi diurnă de 35 de euro pe zi, conform legii, Primăria trebuie să aloce altă sumă de bani. În această deplasare, aşa cum se precizează în Hotărârea Consiliului Local Câmpina, vor pleca patru consilieri locali, însoţiţi de 3 trei reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Câmpina. În perioada menţionată, la Pyrgos are loc un schimb de experienţă cu tema: „Valorificarea parteneriatului în interesul unei intercomunalităţi pentru maximizarea beneficiilor ce rezultă dintr-o investiţie publică”.

Citeste mai mult AICI.