În aşteptarea unei condamnări definitive într-unul dintre dosarele de evaziune fiscală, fostul consilier judeţean a primit o nouă pedeapsă. 

Magistraţii Tribunalului Sălaj l-au condamnat, zilele trecute, pe Marius Şandru, fost consilier judeţean liberal, la patru ani de închisoare cu executare în regim de detenţie, pentru evaziune fiscală. Acesta fusese trimis în judecată în 2015, după ce în calitate de administrator al SC TCM Construcţii & Instalaţii SRL Tîrgu Mureş şi SC Eco Aqua Logistics SRL Cluj-Napoca, a dispus, în perioada august 2012-noiembrie 2013, înregistrarea în contabilitatea societăţilor de facturi fictive având ca obiect utilaje folosite în domeniul construcţiilor şi prestări de servicii în acest domeniu de activitate, facturi pe care la rubrica furnizorul figurează SC Carneoc Consulting SRL, SC Vegal Construct SRL şi SC Agrotez Zid SRL, cu scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului consolidat al statului. Prejudiciul a fost estimat la peste 950.000 de lei.

Pe lângă cei patru ani de detenţie, fostului consilier judeţean i s-au interzis dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a fi administrator al unei societăţi comerciale, pe durata executării pedepsei principale, dar şi pentru patru ani după terminarea executării pedepsei principale.

Citește mai mult AICI.