Consiliul Judetean Cluj, după vizita Sorinei Pintea la spital:Folosește sănătatea drept lance în campania electorală

Consiliul Judetean Cluj, după vizita Sorinei Pintea la spital:Folosește sănătatea drept lance în campania electorală

Consiliul Județean Cluj îi cere ministrului Sorina Pintea să nu mai folosească sănătatea drept lance în campanie electorală, susținând că problemele identificate la Spitalul de Urgență țin de organizarea Ministerului, întrucât instituția este în subordinea Ministerului Sanatatii.

Potrivit unui comunicat al CJ Cluj transmis, luni, dezorganizarea de la SCJU Cluj-Napoca, lipsa ambulanțelor și faptul că nu se fac operații în weekend țin de modul în care ministrul organizează activitatea Ministerului Sănătății.

„Aflat în campanie electorală, ministrul Sănătății Sorina Pintea se miră la ceas de noapte și se acuză pe sine. Constatările referitoare la situația de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca sunt, de fapt, acuzații aduse propriului minister fiindcă spitalul este în subordinea directă a Ministerului Sănătății. O miră dezorganizarea pe doamna ministru? Nu sunt ambulanțe suficiente? Nu se fac operații în weekend? Toate acestea țin de modul în care ministrul organizează activitatea ministerului, prin însăși misiunea pe care o are. Consiliul Județean Cluj îi solicită public ministrului Pintea să nu mai folosească sănătatea drept lance în campania electorală”, se arată în documentul citat.

Reprezentanții Consiliul Județean Cluj au subliniat că instituția are în proprietate exclusiv clădirile spitalului județean având sarcina de a investi în lucrările majore care țin de consolidarea și modernizarea clădirii.

„Igienizarea și lucrările curente sunt în sarcina ministerului. Cu toate acestea, în anul 2018, Consiliul Județean Cluj a investit numai în acest spital 3.291.590 lei iar pentru primul trimestru din 2019 a alocat 1 milion de lei. Mai mult, tot pentru Spitalul Județean, Consiliul Județean Cluj a accesat și câștigat fonduri europene în valoare de 13.182.344 lei pentru dotarea ambulatoriului spitalului”, se mai arată în comunicatul CJ Cluj.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a scris, duminică, pe Facebook, că a continuat sâmbătă seara seria de vizite inopinate la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj, în Unitatea de Primiri Urgențe și Secția de ortopedie.

Ministrul Sănătății Sorina Pintea a anunțat luni că va trimite o echipă de control la Spitalul de Urgență din Clujdupă controlul inopinat făcut în weekend la unitatea spitalicească. Ea a relatat că vizita sa era așteptată și cu toate acestea a constatat o serie de nereguli.

Categories: Administrație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.