Douăzeci de copii din comunități izolate din Munții Apuseni vor primi biciclete noi, cumpărate din donațiile strânse în cadrul celei de-a cincea ediții a evenimentului Liberty on Bike, organizat la sfârșitul săptămânii trecute de Liberty Technology Park Cluj și asociația sportivă Tura de Noapte.

Competiția a reunit cicliști amatori și profesioniști în cadrul a trei curse de profil, desfășurate la parcul tehnologic, în zone din oraș și în zone montane din Cluj. În urma edițiilor din anii trecuți, alte 30 de biciclete au ajuns la copii care locuiesc în sate greu accesibile din Munții Apuseni și ajung cu dificultate la școală.

„Ne-am îndeplinit și de această dată dublul scop al evenimentului: să promovăm mișcarea și să contribuim la îmbunătățirea condițiilor de viață pentru copiii care trăiesc în zone izolate și sunt foarte limitați la deplasare. Ne bucurăm să vedem o implicare tot mai mare a comunității noastre în acest proiect de la un an la altul”, au anunțat organizatorii.

Liberty on Bike 2018 a adus la startul celor trei competiții peste 130 de bicicliști amatori și profesioniști, mai mulți decât la ediția precedentă. La Criteriul Companiilor au participat 11 echipe. Peste 50 de bicicliști au pedalat apoi pe cei 35 de kilometri ai Gentlemen’s Race, iar proba de anduranță a reunit șapte echipe și 13 participanți individuali la Gran Fondo Beliș, un traseu de aproape 120 de kilometri, realizat cu scopul de a descoperi peisajele minunate din zona Beliș.

Liberty on Bike este o competiție care încurajează mersul cu bicicleta ca parte a unui stil de viață sănătos și se desfășoară anual, în luna septembrie, începând cu anul 2014. Ediția cu numărul 5 a fost organizată împreună cu Tura de Noapte și CERT Transilvania.