Crăciun de basm la Hotel Ivașcu în Maramureș! Turiștii, răsfățați cu bucate alese și tradiții locale

Turistii care isi petrec vacanta de Craciun in Maramures se pot considera cu adevarat norocosi. In aceasta zona a tarii traditiile sunt respectate cu sfintenie, iar bucatele traditionale puse pe mesele de sarbatoare sunt cele mai gustoase. Cei care au ajuns la Domeniul Ivașcu din Moisei se bucura de toate surprizele pregatite de gazde.

Vacanta de Craciun a turistilor cazati la Hotel Ivașcu din Moisei a inceput inca din seara de 23 Decembrie. Oamenii au fost intampinati cu traditionala palinca de Maramures, iar apoi s-au cazat in camerele hotelului aflat intr-o zona superba. In ziua de ajun gazdele au sacrificat de dimineata doi porci, iat turistii au putut participa la pregatirea bucatelor traditionale pentru pomana porcului. Pe langa sorici si alte bunatati, oaspetii au fost serviti si cu vin fiert in ceaun.

Dupa aceste activitati oamenii s-au bucurat de zapada: au facut plimbari in zona, iar copiii au iesit la sanius. Peisajul este unul de basm.

In seara de ajun turistii au fost primiti la restaurantul hotelului Ivașcu la o cina festiva de sarbatoare.

Mesele au fost pline de preparate traditionale, dar si cele din bucataria internationala. Proprietarii resortului s-au asigurat ca oaspetii lor se vor bucura din plin de sarbatorile petrecute in acest loc feeric. Chiar si Mos Craciun a ajuns la Moisei si a adus o multime de daruri pentru copiii cazati la Hotel Ivașcu.

Turistii au primit si colindatori. Mai multe grupuri au ajuns in restaurantul hotelului si i-au incantati pe toti cei prezenti. Imbracati in cele mai frumoase straie populare maramuresene, tinerii i-au colindat pe turisti si au fost rasplati nu doar cu aplauze, dar si cu bani.

Seara de Ajun s-a lasat apoi cu petrecere. Pentru ca maramuresenii stiu sa petreaca, i-au invatat si pe turistii sa danseze si sa cante exact cum se face in aceasta zona din tara. Oamenii s-au ridicat de la mese si au petrecut pana dimineata.

De atmosfera de sarbatoare s-a ocupat si Aurel Tamas care le-a cantat turistilor atat colinde cat si melodii de petrecere. Craciunul in Maramures continua cu noi activitati pentru turisti. Astazi oamenii sunt asteptati din nou la mese festive, cu noi preparate pregatite in bucataria resortului. Daca vremea le va permite, turistii vor putea avea si activitati in aer liber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.