Cristina Chiriac (CONAF): Dacă vrem o pensie decentă, să avem angajaţi mulţumiţi, care nu pleacă în străinătate

Cristina Chiriac (CONAF): Dacă vrem o pensie decentă, să avem angajaţi mulţumiţi, care nu pleacă în străinătate

Preşedintele Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), Cristina Chiriac, a declarat, miercuri, la Cluj, că organizaţiile patronale şi guvernul trebuie să strângă rândurile pentru a rezolva problema deficitului forţei de muncă, dacă vrem ca în viitor să avem pensii decente.

Dacă vrem ca peste 30 de ani să avem o pensie decentă, atunci trebuie să ne asigurăm că avem angajaţi mulţumiţi, că avem oameni la muncă în România şi care nu mai pleacă în străinătate, tineri care rămân în România să aducă plus valoare şi care să se profesionalizeze pe segmentele pe care economia le absoarbe”, a spus Cristina Chiriac.

CITESTE SI: Magazin de piese de camioane și accesorii, un popas pentru orice șofer

Ea a adăugat că organizaţiile paronale, salariaţii, guvernul au capacitatea, prin dialog, să rezolve problema forţei de muncă din România.

„Problematica pe care noi o dezbatem astăzi este una care afectează antreprenorii la nivel naţional, este problema tuturor, ne priveşte pe toţi şi dacă nu facem ceva în acest sens, să rezolvăm partea de deficit a forţei de muncă, cu care ne confruntăm, probabil că în următorii 10 ani nu va mai fi atât de frumos cum este astăzi. (…) Avem ceva de spus, avem capacitatea de a găsi soluţii, avem forţa de a găsi soluţii împreună, să construim o cale de dialog cu guvernul. Mi-aş dori ca vocea noastră să se audă şi reverberaţiile acestor conferinţe pe care le organizăm să aibă şi nişte rezultate. Vreau astăzi să demonstrăm că putem să strângem o serie de soluţii pe care să le înaintăm guvernului, soluţii care ar rezolva problemele cu care noi ne confruntăm. Lucrul acesta îl vom face şi la Iaşi şi la final, în luna septembrie, va fi un ‘Memorandum of Understanding’, o listă cu propuneri, o strategie pe termen lung”, a mai spus Cristina Chiriac.

La Cluj-Napoca se desfăşoară prima întâlnire din seria conferinţelor ‘Pactul pentru Muncă’, organizată de Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) şi de Federaţia Patronală Petrol şi Gaze (FPPG).

CITESTE SI: Barna: Problema etnică a tot fost rostogolită și folosită electoral, dar nu mai este de actualitate

‘Pactul pentru Muncă’ reprezintă o iniţiativă a Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin şi Federaţiei Naţionale de Petrol şi Gaze care îşi propune să găsească soluţii şi strategii viabile pe termen lung, care să contribuie la diminuarea deficitului forţei de muncă.

Printre cei care au abordat subiectele legate de criza forţei de muncă şi impactul acesteia asupra activităţii companiilor se numără Roxana Mînzatu – ministrul Fondurilor Europene, preşedintele CONAF, Cristina Chiriac, profesorul Mihaela Luţaş de la UBB, primarul Emil Boc, preşedintele FPPG, Frank Neel, CEO ROMGAZ, Adrian Volintiru, antreprenori, manageri de top ai marilor companii, autorităţi locale, specialişti în domeniu.

 

Categories: Cluj, Economic

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.