Cum a influențat pandemia COVID-19 industria jucăriilor sexuale

În anul 2020, dimensiunea pieței globale a jucăriilor sexuale a fost evaluată la 33,64 miliarde dolari. Potrivit studiilor publicate de grandviewresearch.com, se așteaptă ca această industrie să se extindă la o rată de creștere anuală de 8,04% din 2021 până în 2028. 

Capacitatea de a cheltui mai mult și nivelul de trai îmbunătățit în cadrul economiilor în curs de dezvoltare reprezintă factori care se preconizează că vor determina creșterea pieței jucăriilor sexuale în perioada de prognoză. Produsele noi destinate adulților câștigă o poziție dominantă în industria de sănătate sexuală, cu popularitatea lor în creștere în rândul tuturor grupelor de vârstă. 

Totodată, faptul că există tot mai multe sex shop-uri online a contribuit la creșterea vânzărilor; asta deoarece clienții pot comanda ușor, pe Internet, evitând prejudecățile celor din jur și rușinea de a intra într-un sex shop. De exemplu, Loveisland este un sex shop online din România care se bucură de vânzări importante.

În plus, acceptarea comunității LGBTQ și interesul crescând în rândul femeilor pentru experimentarea fără ezitare a produselor de „sănătate sexuală” promovează adoptarea unor astfel de produse și, prin urmare, stimulează creșterea pieței.

Gadgeturi virtuale și senzații intime de la distanță în timp real

Liberalizarea, extinderea rețelelor de socializare și influența culturii pop au dus la creșterea gradului de conștientizare cu privire la importanța sănătății sexuale. Mai mult, inexistența reglementărilor de fabricație a jucăriilor sexuale permite producătorilor să dezvolte produse centrate pe femei și bărbați fără nicio restricție referitoare la materialele sau substanțele chimice utilizate în produse. 

Producătorii au astfel libertatea de a dezvolta un număr mare de produse sub eticheta de „jucării noi”. Produse precum vibratoare, dildo-uri, e-stimulatoare sunt utilizate pe scară largă de ambele genuri pentru stimularea sexuală.

Una dintre tendințele în creștere în industria jucăriilor sexuale este adoptarea unei tehnologii de ultimă oră pentru dezvoltarea de produse inovatoare. Gadgeturile virtuale, dispozitivele conectate de la distanță, roboții, divertismentul imersiv și realitatea augmentată sunt factori care se așteaptă să schimbe peisajul pieței în următorii ani. De exemplu, EXOLOVER PTY LTD. este un startup australian care dezvoltă dispozitive noi pentru adulți folosind tehnologia blockchain, permițând interacțiunea de la distanță și împărtășirea senzațiilor intime în timp real.

Impactul COVID-19 pe piața jucăriilor sexuale

Potrivit grandviewresearch.com, pandemia COVID-19 a fost benefică pentru piața jucăriilor sexuale, ducând la o creștere cu 26% din 2019 până în 2020.

Lockdown-ul total sau parțial instaurate la nivelul întregii planete pe parcursul pandemiei au dus la creșterea activităților sexuale în rândul persoanelor și, totodată, la utilizarea jucăriilor sexuale, cum ar fi vibratoare, dildo-uri și produse de masaj.

Schimbările de reglementare favorabile în ceea ce privește relațiile LGBTQ+ au dus la o utilizare mai mare a acestor produse.

În 2021, piața jucăriilor sexuale a suferit o ușoară scădere de aproape 9% față de 2020, înainte de a-și relua traiectoria de creștere, preconizată, până la jumătatea anului 2022.

Îmbunătățirea structurii de reglementare în țările asiatice, creșterea acceptării jucăriilor sexuale ca mijloc de creștere a satisfacției în rândul cuplurilor căsătorite va continua să stimuleze creșterea jucăriilor sexuale în următorii câțiva ani, sunt de părere specialiștii.

Femeile, principalii clienți

Segmentul feminin a dominat piața jucăriilor sexuale cu o cotă din venituri de aproximativ 60% în 2020. Depășind tabuurile și stigmatul social, o gamă largă de produse pentru femei au devenit ușor disponibile pe piață. Produse precum vibratoare, dildo-uri și bile anale sunt acum expuse la sectorul „wellness” din magazine. 

Producătorii au vizat în general femeile atunci când au fabricat jucăriile sexuale, concentrându-se pe anatomia feminină. Popularitatea tot mai mare a jucăriilor sexuale masculine, cum ar fi inelele pentru penis sau pompele, este de așteptat să stimuleze creșterea segmentului de jucării sexuale masculine. 

Comercianții din domeniul online, precum și hipermarketurile, furnizează jucării sexuale alături de prezervative în segmentul lor de sănătate, oferind acces ușor bărbaților care doresc să-și îmbunătățească sănătatea sexuală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.