Barbatii isi aleg ceasul de mana ca pe un accesoriu practic pe care doresc sa il asorteze la tinutele lor de zi cu zi la birou, sau la tinutele sport. Femeile isi aleg ceasul de mana intr-un mod care tine mai mult de estetic, acesta fiind, de multe ori, asemenea unei bijuterii.

In magazinul online Japora, modelele de ceas Citizen de dama sunt variate si numeroase, pentru orice femeie, indiferent de stilul vestimentar si de varsta, pentru a-si completa colectia.

Tipuri de ceasuri potrivite pentru femei

Din oferta de ceasuri a magazinulului online Japora, femeile pot alege ceasuri quartz sau ceasuri mecanice. Femeile care opteaza pentru ceasurile simple mecanice, trebuie sa stie ca modul de functionare se bazeza pe un mecanism care trebuie intors la un anumit interval de timp sau care functioneaza prin simpla miscare a mainii. Ceasurile mecanice sunt apreciate din punctul de vedere al designului si al modului de functionare, avand prestanta, eleganta si stil, dar sunt mai putin precise decat cele quartz.

Femeile au de ales dintr-o mare varietate de forme ale cadranurilor. Sunt situatii in care cadranul se alege in functie de aspectul fizic si de ocaziile la care urmeaza sa fie purtate ceasurile. Iar magazinul online are o gama variata de modele de ceasuri de mana de dama cu cadran rotund, oval sau chiar patrat. Un alt criteriu in vederea alegerii ceasului de dama este stilul vestimentar.

Orice femeie tine cont de stilul vestimentar in vederea alegerii ceasului potrivit. Prin urmare, adeptele stilului elegant sau office trebuie sa aleaga un ceas elegant, cu linii simple si cu un cadran rotund. Ceasurile casual sunt, in general, cele cu curea metalica si de culoare argintie, dar nu numai.

Pentru stilul casual sunt disponibile multe ceasuri de dama, intr-o multime de culori si modele, de la cadranul oval la cel rotund, de la ceasuri in culori clasice, la culori mai indraznete. Ceasurile casual pot fi asortate la orice tinuta.

Femeile care practica un sport sau merg foarte des la sala sau la jogging pot alege ceasuri de mana sport, mult mai usoare, cu functii suplimentare, destinate activitatilor sportive, cronometru sau distanta parcursa. Ceasurile fashion, pe de alta parte, sunt special create pentru a iesi in evidenta, fiind purtate mai ales la evenimentele speciale, deoarece sunt usor de remarcat.

Rolul unui ceas este acela de a indica ora exacta, dar si de a conferi un aspect deosebit tinutelor. Functiile unui ceas de dama sunt aspecte de luat in seama. Pe langa functia clasica, ceasurile vin cu functii precum indicarea datei, tahimetru, altimetru, GPS sau calendar.

Nu in ultimul rand, conteaza foarte mult si pretul ceasului, pentru ca trebuie sa se tina cont si de bugetul disponibil, dar si de modul de functionare. Preturile variaza in raport cu functionalitatile suplimentare pe care le poate oferi, precum si in functie de marca ceasului ales. Cele mai bune ceasuri Citizen, cu un design modern, sunt disponibile in oferta magazinului online Japora.