Când ne referim la achiziția diversele modele de vitrine frigorifice nu trebuie să ne limităm, în calitate de agenți economici, doar la echipamente care să ofere o prezentare originală a mărfurilor și care să se armonizeze cu designul interior al magazinului sau al centrului comercial. Acestea trebuie să îndeplinească și o funcție practică, să ofere siguranță produselor aflate în interiorul lor, asigurând cerințele cele mai bune de depozitare, prezentare și vânzare a acestora.

Ce trebuie să se aibă în vedere când se alege o vitrină frigorifică

Este important să cumpărați modelul care se potrivește locației dvs., dar și mărfurilor pe care le comercializați. Căutați acea vitrină frigorifică cu un sistem de răcire optim pentru ceea ce vă trebuie dvs, fără a neglija însă aspectul echipamentului respectiv și, desigur, prețul.

Este cel mai bine ca să cumpărați echipamente de refrigerare de marcă, numai de la o  companie specializată cu notorietate în branșă, care poate să ofere clienților săi nu numai o gamă bogată de echipamente dintre care să puteți alege, ci și angajați calificați care să poată acorda la cerere consultanță profesională, montaj și mentenanță ulterioară (garanție și post-garanție).

Service-ul rapid și de calitate are o importanță capitală, deoarece în caz de apariție a unor defecțiuni, acestea pot ca să fie remediate cu maximă promptitudine.

Asistența poate fi asigurată numai de un centru de service fiabil al unei companii care are personal instruit, cu vastă experiență în deservirea modelelor specifice de echipamente horeca și pentru spații comerciale (în speța de față: vitrine frigorifice).

Înainte de a cumpăra o vitrină frigorifică pentru un spațiu comercial, trebuie să vă dați seama ce dimensiuni și formă trebuie ca să aibă vitrina, în raport și de produsele pe care le comercializați, care este principiul de funcționare al echipamentului de răcire respectiv, cerințele de instalare și condițiile de utilizare pe care acesta le presupune.

În catalogul de produse ale companiilor de top sunt oferite informații complete despre gama de modele a echipamentelor vândute, inclusiv în ceea ce privește clasa de vitrine frigorifice.

Orice client care dorește să cumpere o vitrină poate să se familiarizeze de aici cu principalele ei caracteristici, să-și pună întrebările necesare pentru a face o bună achiziție care să se amortizeze cât mai rapid după ce a fost instalată și pusă în funcțiune.

Pentru a asigura siguranța alimentelor, a produselor semipreparate, a produselor lactate și a mezelurilor, este optimă achiziționarea unui vitrină frigorifică cu indicatoare de temperatură medie. Un astfel de echipament de frig va oferi un mod de temperatură ce se poate regla în medie până la șase grade Celsius.

Puteți cumpăra și vitrine frigorifice pentru bunurile alimentare ce au nevoie de o congelare puternică: în acest caz, mărfurile vor fi depozitate la -18 grade Celsius.

O bună idee este și să cumpărați un echipament combinat ce oferă într-un singur produs avantajele dispozitivelor cu temperatură medie și joasă.

La ce altceva e bine ca să mai acordați atenție?

Vitrine frigorifice alimentare deschise pentru stocarea temporară și expunerea produselor și mărfurilor pentru magazine și centre de expoziții diferă ca design. Aveți posibilitatea de a cumpăra un vitrină frigorifică de aproape orice dimensiune, volum intern, configurație, design și materiale de execuție. Analizați cu atenție puterea compresorului, grosimea geamului vitrinei, izolația.

În orice caz, principalul lucru de care să țineți seama este totuși ca să contactați profesioniștii pentru sfaturi și asistență de specialitate cu privire la viitoarea dvs. achiziție. Așa o să fiți siguri că nu veți face alegeri eronate.