O idee buna pentru un gratar sau o petrecere in aer liber este reprezentata de frigarui de pui. Se va obtine, astfel, un preparat sanatos si colorat, care va trezi chiar si apetitul celor mai pretentioase persoane. In plus, nu este greu de facut si prepararea poate fi distractiva, pentru ca poate participa toata lumea. In timp ce cateva persoane taie legumele, ceilalti se pot ocupa de carne sau chiar de gratar. In acest fel, nimeni nu se plictiseste.

Cea mai buna reteta de frigarui de pui

Pentru a prepara frigarui de pui sunt necesare urmatoarele ingrediente:

  • 300 de grame de piept de pui;
  • 6 ciuperci;
  • 1 ceapa rosie – poate fi folosita si ceapa alba, insa frigaruile nu vor fi la fel de colorate;
  • 2 rosii de dimensiuni mari sau mai multe rosii cherry;
  • 1 ardei rosu;
  • 1 dovlecel;
  • 100 mililitri de lapte;
  • 2 linguri de ulei de masline;
  • ardei iute;
  • 2 catei de usturoi;
  • boia dulce sau picanta, in functie de preferinte;
  • sare si piper.

Puiul trebuie taiat in bucati de dimensiuni mici si cat de patrate se poate. Persoana care se ocupa de pui nu trebuie sa-si faca griji cu privire la forma, pentru ca aceasta nu trebuie sa fie perfecta. Daca pieptul de pui are piele sau os, ele trebuie eliminate. Carnea trebuie acoperita cu cei 100 de mililitri de lapte si se va lasa la rece timp de o ora. Ulterior se va scurge.

Ciupercile, ardeiul rosu, dovlecelul, rosiile si ceapa se spala, apoi trebuie taiate in forme care sa semene cat de cat cu cele ale puiului. Daca este vorba despre rosii cherry, acestea pot sa ramana netaiate. Pentru ca legumele sa aiba o aroma mai intensa, se pot adauga si cei doi catei de usturoi, dupa ce au fost zdrobiti.

Urmeaza condimentarea cu boia, sare si piper. Aceste ingrediente se adauga in functie de preferinte, insa nu se recomanda excesul atunci cand sunt mai multe persoane la masa, pentru ca produsul final sa fie pe gustul tuturor.

Se vor adauga si bucatile mici din ardeiul verde iute si toate legumele trebuie acoperite cu staniol. Se lasa in frigider timp de o ora, iar apoi pot fi scoase pentru a trece la etapa urmatoare. Legumele si carnea se introduc pe betele speciale pentru frigarui.

Nu exita o ordine obligatorie, insa se recomanda alternarea cat mai echilibrata a ingredientelor. Fiecare frigaruie trebuie sa contina minim un ingredient din fiecare.

Dupa ce au fost montate frigaruile, trebuie sa fie unse cu ulei de masline, apoi pot fi puse pe gratarul incins. Pentru a se gati corespunzator este suficient sa stea cate 5 minute pe o parte, apoi pot fi intoarse. Carnea va fi gata in momentul in care furculita poate intra usor in ea. Frigaruile pot fi servite asa cum sunt si nu necesita garnitura.

Aceasta reteta este doar pentru 4 frigarui, insa atunci cand grupul este mare se pot multiplica aceste cantitati. Spre exemplu, pentru 12 portii se vor folosi 900 de grame de carne de pui si toate celelalte ingrediente vor fi inmultite cu 3.