Cum sa iti amenajezi baia pentru un design atipic?

Cum sa iti amenajezi baia pentru un design atipic?

Primavara este anotimpul schimbarilor, iar casa ta nu trebuie sa tina pasul pe loc. Daca ai asteptat sa se incalzeasca vremea pentru redecorarea diverselor incaperi, sau chiar a baii, acum este momentul oportun.

Evident ca faianta si gresia nu mai sunt demult la moda, asa cum sustin specialistii in design interior, ci trebuie sa optezi pentru amenejari in pas cu tendintele. Cea mai recenta inovatie in amenejarea interioara, chiar si a baii sau bucatariei, o reprezinta vopseaua decorativa.

Spre deosebire de simpla lavabila sau de faianta, gama de vopsea decorativa actuala iti permite sa obtii texturi unice, speciale, cu efecte metalizate, ca de matase sau reflexii de lumina. Astfel, vei obtine o baie care te va ajuta sa te relaxezi intr-o atmosfera rafinata si unica.

Desi vopseaua decorativa este putin mai scumpa decat cea lavabila, priveste-o ca pe o investitie in stilul casei. Sau poti sa te rezumi la finisarea unui singur perete, pentru un plus de personalitate si eleganta. Spre deosebire de tapet, vopseaua decorativa garanteaza o igiena mai buna, asta pentru ca este lavabila, durabila si are o permeabilitate crescuta la vapori de apa si abur.

Cum sa iti creezi o baie unica?

In primul rand, odata ce ai optat pentru vopseaua decorativa, efectul este deja obtinut. Se prefera vopseaua lavabila in detrimentul placilor de faianta pentru ca se creaza iluzia unui spatiu aerisit, cu efecte vizuale in functie de preferinte si un rezultat cu adevarat uimitor. Spre exemplu, poti opta pentru vopsea decorativa cu texturi diferite, tente sidefate sau modele in relief, care sa le pui si mai mult in valoare cu desene sau tipare, alaturi de obiecte ceramice vintage. In plus, pe piata exista si modele de vopseluri decorative special create pentru spatiile predispuse la umezeala, precum baia sau bucataria.

Opteaza pentru pardoseala din lemn. In primul rand, materialele naturale au tendinta de a incalzi orice décor. Evident ca sunt unele persoane care spun ca lemnul nu este indicat in baie sau bucatarie, dar tinem sa ii contrazicem. Pe piata exista modele de pardoseala special create pentru baie si bucatarie, care iti vor oferi posibilitatea de a crea docoruri unice, ale caror stil variaza de la clasic la rustic, fara a-si pierde autenticitatea.

De ce sa nu optezi pentru piatra naturala?

Nu este o idee chiar atat de noua, dat fiind ca de ani se opteaza pentru marmura, granit sau calcar la finisarea bailor. Insa un cazul pietrei naturale conteaza aspectul placilor. In loc sa optezi pentru cele de mari dimensiuni, mai bine alege unele slefuite atent.  Poti extinde gama de piatra naturala pana la ardezie sau chiar piatra de rau. Aceasta din urma implica insa un montaj mai complicat, din cauza formelor ei neregulate, spre deosebire de restul tipurilor enumerate, care se gasesc sub forma de placi gata de fixat pe perete.

Categories: Economic

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*