Ai decis sa-ti cumperi un autoturism, primul pe care il achizitionezi sau actuala masina nu mai corespunde cerintelor tale, atunci  este cazul sa tratezi serios problema, sa nu te pripesti si sa pui in balanta atent toate criteriile care conteaza pentru tine in alegerea modelului potrivit.

Daca bugetul stabilit pentru acest scop nu iti permite achizitionarea unui autoturism nou, nu proceda doar din ambitie nejustificata la inglodarea in datorii care te depasesc, ci opteaza pentru o masina second hand, pentru ca acum piata auto iti permite si  dintr-o oferta extrem de variata, ai posibilitatea sa gasesti autoturismul care iti va indeplini exigentele, chiar daca nu esti tu primul ei proprietar.

Odata luata aceasta decizie, informeaza-te cat mai bine si evita sa te ghidezi dupa acele reclame indoielnice,  de genul  „ieftin si bun”, pentru ca in majoritatea cazurilor  este vorba despre inselatorie si oricat ai crede ca ai facut o afacere buna, cu bani putini, vei avea parte de o masina plina de avarii ascunse, cosmetizate si care in scurt timp vor iesi la iveala chiar  de la primele deplasari. Asa ca, obisnuieste-te cu ideea ca trebuie sa „dai un ban, dar stai in fata” si porneste in cautarea masinii dorite. De preferat este sa ocolesti acei vanzatori privati care iti dau asigurari fara acoperire cu privire la performantele masinilor  pe care le comercializeaza si a caror provenienta este dubioasa.

Intra pe site-urile de specialitate, unde poti afla detalii despre preturi actualizate si opteaza pentru dealeri, comercianti auto si distribuitori profesionisti, care au responsabilitate in ceea ce priveste marfa pe care o ofera spre vanzare si care  este procurata prin licitatii de masini provenite din surse sigure, precum agentii de leasing, agentii de inchirieri, de la detinatori de flote auto si chiar de la producatori. Pentru ca de la inceput trebuie sa ai in vedere siguranta achizitiei, poti sa te informezi aici,  iar un dealer profesionist iti va oferi asigurari in acest sens.

Indiferent ca iti va face cu ochiul o toyota de vanzare, sau vei opta pentru alte marci celebre, mai intai ii vei cere dealerului detalii despre istoricul masinii, despre eventualele avarii suferite de aceasta, vei avea siguranta ca rulajul afisat este cel real si ca inainte de a fi supusa vanzarii a trecut printr-o verificare tehnica amanuntita.

De asemenea, alegand serviciile unui furnizor auto profesionist, vei primi o factura legala, garantie si poti beneficia de servicii de intretinere.