Black Friday va avea loc anul acesta în România pe 17 noiembrie.Autoritățile au anunțat în ultima vreme că sunt cu ochii pe reducerile acordate de magazine și că vor monitoriza atent prețurile ca să nu crească.

„Partea bună este că, într-adevăr, comerţul electronic e în expasiune la noi. Nu vrem să omorâm Black Friday, nu vrem să omorâm comerţul electronic. Vrem să ne asigurăm că funcţionează bine, să vedem cum poate fi îmbunătăţit. La ce ne uităm, să vedem dacă reducerile sunt reale, dacă se respectă legislaţia care spune că atunci spui că ai făcut o reducere trebuie ca reducerea să se facă faţă de un preţ care a fost real şi a funcţionat o perioadă îndelungată de timp”, a spus Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, la Digi24.

Până să verifice statul, fiecare client care vrea să cumpere televizoare, aspiratoare, mașini de spălat ori telefoane de Black Friday trebuie să fie atent dacă prețul acelui produs nu a crescut în ultima perioadă, pentru ca vineri, pe 17 noiembrie, să nu cumpere un produs cam la același preț de acum o lună.

Internetul are și părțile lui bune, așa că s-au dezvoltat foarte multe extensii pentru browsere și site-uri care compară prețurile pentru o lungă perioadă de timp, arata digi24.ro

 

 

Foto: Gulliver/GettyImages