Meteorologii ANM au anunţat prognoza pentru următoarele două săptămâni. Veştile nu sunt tocmai bune pentru cei care şi-au făcut planuri să petreacă în aer liber vacanţa de 1 mai. În primele zile ale acestei săptămâni, vremea se va menţine caldă, după care vor fi în scădere treptată. 

În Transilvania, media valorilor termice diurne va fi în scădere, de la 23 de grade în prima zi a intervalului, până la 16 grade între 18 și 20 aprilie. După această dată, va avea loc o încălzire, astfel încât maximele termice vor atinge, în medie, 20 de grade în jurul datei de 24 aprilie, iar ulterior, până la sfârșitul intervalului, vremea se va răci ușor și treptat, devenind apropiată de normal din punct de vedere termic la finalul celor două săptămâni de prognoză, când se va atinge o medie regională de aproximativ 16…17 grade. Media temperaturilor minime va fi de 6…8 grade în primele dimineți, apoi va scădea spre 3 grade pe 21 aprilie, iar ulterior regimul termic nocturn va avea ușoare variații și temperaturile minime se vor situa, în general, între 4 și 6 grade, scrie rtv.net
Vor fi ploi, mai ales averse, pe 17 și 18 aprilie și, din nou, în intervalul 23 – 29 aprilie. În celelalte zile ale prognozei probabilitatea pentru precipitații va fi redusă.

 

 

Foto: ictsd.org