Curțile școlilor din municipiul Cluj-Napoca s-au redeschis pentru copii. În ultimii ani, accesul pe terenurile de sport din incinta școlilor a fost interzis sau, în cel mai bun caz, limitat, după terminarea orelor școlare și în week-end. Însă, la sfârșitul acestei săptămâni, la Școala Gimnazială ”Ion Creangă” s-au derulat primele activități sportive din cadrul evenimentului “Fugi în curtea școlii”. Câteva sute de copii au participat la evenimentul inițiat de Primăria Cluj-Napoca în colaborare cu Asociația Club Sportiv Runners și Kick Off.

Inițiatorii proiectului și-au propus și au reușit să includă în distracția copiilor activități inedite precum:

– baschet X și O – unde copiii pot muta piese pe o tabla de X și O de dimensiuni mari, însă doar dacă reușesc să marcheze un coș cu mingea de baschet
– aruncări la țintă – unde copiii își pot măsura precizia în aruncarea mingii de handbal la o poartă cu ținte de dimensiuni diferite
– poligon cu obstacole – unde copiii trebuie să parcurgă un traseu de alergare și să depășească o serie de obstacole pentru a ajunge la linia de sosire.

Proiectul ”Fugi în curtea școlii!” se va derula în continuare după următorul program:

– vineri, 19 octombrie, între orele 14:00-18:00 – la Şcoala Gimnazială Ion Creangă;
– sâmbătă, 20 octombrie, între orele 10:00 si 14:00 – la Liceul de Informatică Tiberiu Popoviciu;
– duminică, 21 octombrie, între orele 10:00 si 14:00 – la Școala Gimnazială Ion Agârbiceanu.

Participanții la activitățile din curtea școlii se vor bucura de prezența câtorva invitați speciali, personalități din sportul românesc, care vor interacționa cu copiii pe durata jocurilor. În completare, organizatorii vor oferi apă și fructe în punctele de hidratare, plus surprize pentru toți copiii.
Sursa foto: