Dăncilă l-a schimbat pe Șerban Nicolae din funcția de șef al grupului PSD din Senat. Reacție furibundă a lui Codrin Ștefănescu …

Dăncilă l-a schimbat pe Șerban Nicolae din funcția de șef al grupului PSD din Senat. Reacție furibundă a lui Codrin Ștefănescu …

Șerban Nicolae a fost schimbat miercuri seară de la șefia grupului PSD din Senat. Surse din partid au declarat că premierul Viorica Dăncilă a fost cea care i-a reproșat că sabotează deciziile partidului.

Nicolae nu a fost singulul sancționat, primarul sectorului 3, Robert Negoiță, a fost suspendat din partid pentru o perioadă de șase luni.

Fostul secretar general al PSD Codrin Ștefănescu a afirmat că social-democrații din CEx nu au înțeles nimic după decizia CCR prin care a admis conflictul între Parlament și ÎCCJ. El a precizat că aceștia „l-au decapitat” pe Șerban Nicolae deoarece ar fi „prea obraznic”.

„Ce au inteles azi (miercuri – n.r.) colegii mei din Cex-ul PSD dupa decizia CCR ? Nimic. L-au “decapitat” pe Serban Nicolae. Cica e prea obraznic…”, a scris Codrin Ștefănescu, miercuri, pe Facebook.

Șerban Nicolae a fost și contracadidat al premierul Viorica Dăncilă la șefia PSD. Totodată, acesta a anunțat că senatorii social-democrați nu îi sprijină candidatura lui Mugur Isărescu ca guvernator BNR, deși premierul anunțase anterior că PSD-ALDE au decis, în coaliție, să îl susținută pe Isărescu.

CITESTE SI: VIDEO: Emil Boc și ambasadorul Coreei de Sud au pregătit bibimbap, un preparat tradițional coreean

La rândul său, deputatul PSD Liviu Pleșoianu a scris, miercuri pe Facebook, că CEx al PSD a decis „o mare mizerie” și anume „mazilirea” lui Șerban Nicolae pentru că nu a fost de acord să îl sprijine pe Mugur Isărescu în funcția de viceguvernator al BNR.

„Ați săvârșit azi o mare mizerie: mazilirea lui Șerban Nicolae pentru că nu a fost de acord cu decizia de a-l sprijini pe Isărescu pentru un nou mandat! Toate deciziile din ultimele săptămâni nu fac nimic altceva decât să-i trădeze pe oamenii care ne-au votat! Faceți praf acest partid, asta faceți…”, a scris Liviu Pleșoianu, miercuri, pe Facebook.

CCR a admis, miercuri, sesizarea privind conflictul dintre Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) pe tema constituirii completurilor specializate în cazurile de corupţie, obiecție făcută de Florin Iordache.

Curtea Constituțională precizează, în urma admiterii conflictului Parlament-ÎCCJ, că vor fi rejudecate dosarele de la Înalta Curte, soluționate în prima instanță înaintea deciziei ÎCCJ din 23 ianuarie 2019, în măsura în care nu au devenit definitive.

 

Categories: Administrație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.