Criza sanitară a dat peste cap economiile europene. Uniunea Europeană s-a redresat și a întărit bugetul multianual 2021-2027, lansând o măsură de urgență, și anume, Pahetul de redresare în valoare de 750 miliarde euro.

Guvernul PNL a lansat cel mai mare plan de investiţii de după 1989, „Reclădim România”. A fost o schimbare radicală de paradigmă privind dezvoltarea economică, de la consum la investiţii, a fost continuarea firească a ceea ce demonstraseră, în ultimul deceniu, administraţiile locale PNL:

Superioritatea modelului liberal bazat pe investiţii;

Absorbția fondurilor europene, șansa sigură de dezvoltare a comunităților

În primul an de guvernare, administraţia liberală a luat atât măsuri de urgenţă, pentru a putea salva de la dezangajare sume importante şi a reuşi, în ciuda marilor întârzieri, cheltuirea a cât mai multor fonduri alocate pe exerciţiul 2014 – 2020, cât şi măsuri pe termen lung, menite să întărească decisiv rata de absobţie, dar şi capacitatea şi viteza de implementare.

Trendul actual al investiţiilor în dezvoltarea ţării trebuie accelerat prin reformarea instituţiilor birocratizate și prin absorbția fondurilor europene. În acest sens, Comisia Europeană a aprobat o investiție de peste 145 de milioane de euro din Fondul de coeziune pentru a finanța construcția unei șosele de centură de 31 km în jurul orașului Bacău. Proiectul va crea locuri de muncă, iar utilizatorii noului drum se vor bucura un nivel înalt de siguranță, dar vor și economisi timp. De asemenea, poliția, paramedicii și pompierii vor putea interveni mai rapid în situațiile de urgență. În fine, scăderea nivelului de congestionare va contribui la reducerea zgomotului și a poluării atmosferice produse de trafic.